Trump'ın BoltonTercihi Siyonistlere ve Suudilere Bir Rüşvet'

Trump'ın BoltonTercihi Siyonistlere ve Suudilere Bir Rüşvet'

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Burucerdi, ABD Başkanı Trump'ın Bolton tercihinin 'siyonistler ve Suudilere bir rüşvet' niteliğinde olduğunu söyledi.

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, ABD Başkanı Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak John Bolton'ı ataması tercihinin 'siyonistler ve Suudilere bir rüşvet' niteliğinde olduğunu söyledi.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın dış politikada İran'a yönelik sert söylemleri ve nükleer anlaşmaya karşı eleştirel tavrıyla tanınan John Bolton'ı Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atamasına Tahran'dan tepki geldi.
 
İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Bolton'ın göreve başlamasının ardından yaşanabilecek gelişmelere karşı Rusya ve Çin ile ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
 
ISNA ajansının haberine göre Burucerdi, ABD'de İran karşıtı siyasetçilerin yükselişte olmasının Trump'ın İran üzerindeki baskıyı artırmayı amaçladığını gösterdiğini dile getirerek 'Amerikalılar İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı politikaların daha da sertleştirilmesi için bastırıyor ve biz de Çin ve Rusya başta olmak üzere Doğu'ya bakışımızı güçlendirmeliyiz.' şeklinde konuştu.
 
Burucerdi, Trump'ın Bolton tercihinin 'siyonistler ve Suudilere bir rüşvet' niteliğinde olduğunu söyleyerek 'İran karşıtı radikal unsurların kullanılıyor olması, Amerikalıların İran'a karşı baskıyı artırmak istediğini gösteriyor.' ifadesini kullandı.
 
Trump Bolton'dan önce yine sertlik yanlısı görüşleriyle tanınan Mike Pompeo'yu Dışişleri Bakanlığı görevine getirmişti. ABD'nin eski BM daimî temsilcilerinden John Bolton'ın işgal altındaki Filistin toprakları konusunda siyonistlerin tarafını tuttuğu ve daha önce İran'a karşı askeri çözümü savunduğu biliniyor. Bolton aynı zamanda İran'la varılan nükleer anlaşmanın da iptal edilmesi taraftarı olduğunu belirtmişti.
 

 

Kaynak : İLKHA