Trump Kovboyculuk  Oynuyor

Trump Kovboyculuk Oynuyor

ABD Başkanı Trump, art arda gelen istifaların ardından Danışmanlar Konseyini feshetme kararı aldı.


ABD Başkanı Trump, art arda gelen istifaların ardından Danışmanlar Konseyini feshetme kararı aldı.
Trump, Danışmanlar Konseyini feshetti


ABD Başkanı Trump, art arda gelen istifaların ardından Danışmanlar Konseyini feshetme kararı aldı.

Trump, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Danışmanlar Konseyi'ni oluşturan Amerikan İmalat Kurulu ile Strateji ve Politika Forumunu sonlandırdığını duyurdu.

Trump, 'İmalat Kurulu ile Strateji ve Politika Forumundaki işadamları ve kadınları üzerine baskı kurmaktansa, her ikisini de sonlandırıyorum. Herkese teşekkürler' ifadelerinde bulundu.

Bu kararından önce 8 üye ülkede hafta sonunda yaşanan şiddet olaylarıyla ilişkili olarak Konseyden ayrılmıştı.

Amerikan iş dünyasının önde gelen isimlerinin Konseyden ayrılmasında, Trump'ın hafta sonunda Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde bir kişinin  öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı olaylardan ırkçı grupları sorumlu  tutmayarak, her iki tarafı da kınaması belirleyici olmuştu.

Pazartesiden bu yana istifa kararı alan iş dünyası temsilcileri arasında teknoloji devi Intel'in İcra Kurulu Başkanı (CEO) Brian Krzanich, spor  ürünleri firması Under Armour'ın CEO'su Kevin Plank, ilaç üreticisi Merck'in  CEO'su Kenneth Frazier, 3M'in CEO'su Inge Thulin gibi ünlü isimlerde yer alıyordu.

Trump, New York'ta düzenlediği basın toplantısında ise Danışmanlar  Konseyinden ayrılan iş dünyası temsilcilerini eleştirmişti.

Konseyden ayrıldığını açıklayan şirket yöneticilerinin, ürünlerini ABD  dışında üretmenin utancı nedeniyle bu kararı aldığını savunan Trump, ayrıca  sosyal medya hesabından, 'Konseyden ayrılan her CEO'nun yerine getirebileceğim çok kişi var. Tribünlere oynayanlar devam etmemeliydi. İstihdam!' mesajını paylaşmıştı.

Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde hafta sonu aşırı milliyetçi Amerikalıların yaptığı yürüyüş ve karşı grupların protesto gösterileri  sırasında şiddet olayları yaşanmıştı.

Kente olağanüstü hal ilan edilmesine neden olan olaylarda, aşırı  milliyetçi 20 yaşındaki bir kişinin, aracını kasten ırkçılık karşıtlarının üstüne sürmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, pek çok kişi yaralanmıştı.

Irkçı ve Nazi yanlılarının yürüyüşünü protesto eden karşı grupları 'şiddet yanlısı' olarak tanımlayan Trump, 'Bir tarafta kötü bir grup, diğer  tarafta ise şiddet yanlısı bir grup vardı. Her iki tarafın da suçlu olduğunu  düşünüyorum.' ifadesini kullanmıştı.