The Times of Israel: Netanyahu, Hamas ve Hizbullah ile Çatışmaktan Kaçıyor

The Times of Israel: Netanyahu, Hamas ve Hizbullah ile Çatışmaktan Kaçıyor

"The Times of Israel", "Benyamin Netanyahu"nun kabinesindeki bakanlara, iç karışıklık nedeniyle Tel Aviv'in Hamas ve Hizbullah ile bir çatışmaya çekilmemesi gerektiğini vurguladığını ortaya çıkardı.

" The Times of Israel " gazetesi bir haberde Siyonist rejimin Başbakanı " Benyamin Netanyahu " nun birden fazla cephede gerilimi tırmandırmaktan kaçınmaya ve kaçmaya çalıştığını yazdı ve vurgulandı

" Rusya Elium " haber sitesinin haberine göre, bu gazete Netanyahu'nun " Savaş Bakanı" Yoav Galant, " Eli Cohen " Dışişleri Bakanı , " İç Güvenlik Bakanı Itmar Ben Gvir " ile yaptığı istişare toplantısında diğer üst düzey güvenlik yetkilileri, çatışma cephelerinin genişlemesinden kaçınmanın gerekliliği hakkında konuştular.

Yargı reformu planını sunduktan sonra işgal altındaki topraklarda aylarca süren huzursuzluktan sonra, Siyonist rejimin Başbakanı dış çatışmalardan kaçınılması gerektini belirtti.

Siyonist rejimin "Ağ 12" de Netanyahu'nun bu toplantıda şunları söylediğini aktardı: "Diğer konularda aramızda yeterince fikir ayrılığı var. Her yerden meydan okumalarla karşılaşıyoruz - hem muhalefetten hem de sokaklardan . "

İsrail ordusu iki gece önce Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına başladığını açıklarken, Tel Aviv kabine yetkilileri arasında bu güvenlik korkuları arttı .

" El Cezire " haber kanalı, Siyonist rejime bağlı savaşçıların ilk saldırılarında Gazze Şeridi'ndeki Filistin direniş üssünü hedef aldığını bildirmişti. Saatler sonra Lübnan'ın güneyini hedef alan işgalciler, bölgedeki direniş hareketlerinde ciddi alarma neden oldu.

İslami direniş hareketi Hamas, yaptığı açıklamada, Siyonist işgal rejiminin Lübnan'ın güneyindeki Tire kentine yönelik saldırılarını kınarken, bu suçun "işgal rejimi liderlerinin vahşetini ve güvenliği tehdit eden politikalarını yansıttığını" vurguladı.

Arap Devletleri Ligi, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler de bu saldırıların ardından "işgalci rejimin suçlarını ve küstahlığını durdurmak için derhal harekete geçilmesi" çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı