Tekfircilerden Alçak Saldırı

Tekfircilerden Alçak Saldırı

Irak'ın Kazımeyn kentinde bulunan İmam Musa Kazım'ın Türbesini şehadet yıldönümü nedeniyle ziyaret eden ziyaretçilere bombalı saldırı yapıldı.

Haber kaynakları dün gece Irak'ın Bağdat eyaletine bağlı Kazımeyn bölgesinde İmam Musa Kazım'ın (as) ziyaretçilerine saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Bağdat'taki el-Nu'man hastanesi başhekimi Salah Al-Azi yerel haber ajanslarına konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kazımeyn ziyaretçilerinin yolu üzerinde bir el bombasının patlaması sonucu bir kadının şehit olduğu ve 31 ziyaretçinin de yaralandığını'' söyledi.

Irak Ortak Harekat Karargahı, El Azımiye bölgesindeki Kazımeyn ziyaretçilerinin yolu yakınında bir çöp tenekesinde bir el bombasının patladığını bildirdi.

ABD'nin Irak'a helikopterlerle taşıdğı IŞİD terör örgütünün mensuplarının son zamanlarda tekrar faaliyete geçerek Irak'ın muhtelif bölgelerinde  terörist eylemleri gerçekleştirmeleri dikkat çekiyor.

İMAM MUSA KAZIM'ın (as) Şehadet Yıldönümü

İmam Cafer-i Sadık'ın (as) oğlu 7. İmam Musa Kazım (as), Mescidi Nebevi'de namaz kılarken dönemin Abbasi Halifesi Harun Reşid tarafından yakalanır, elleri ve ayakları zincirlere bağlanarak hapsedilir. Medine'den Basra'ya, Basra'dan da Bağdat'a götürülür ve yıllarca hapisten hapise aktarılır. Niyahetinde Bağdat'ta "Sindi b. Şahik" hapishanesinde 55 yaşında iken zehir ile şehid edilir ve Kazımiye denilen Kureyş mezarlığında defnedilir. 9 Mart 2021, 7. İmam Musa Kazım (as)'ın şehadet yıl dönümüdür. (Ajanslar)