Tekfirciler İlerliyor, İşte Son Gelişmeler

Tekfirciler İlerliyor, İşte Son Gelişmeler

Musul'un düşmesinin şoku atlatılmadan bölgeden gelen haberler devam ediyor...

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarından kaçarak Ninova vilayetini terk eden yaklaşık 150 bin kişi arasında Irak ordusu askerleri de bulunuyor.

Irak Başbakanı Nuri Maliki parlamentodan olağanüstü hal ilan ederek yetkilerinin genişletilmesini talep etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, gelişmeden büyük kaygı duyduğunu belirtirken, ABD ise IŞİD'in bütün bölge için bir tehdit unsuru olduğunu belirtti.

SIRADA KERKÜK VAR

Musul'u düşüren IŞİD rotasını Kerkük'e çevirdi. Irak güvenlik güçleri Kerkük yakınlarındaki Reşad kasabası yakınlarında IŞİD militanları ile çatışmaya girdiklerini bildirdi.

IŞİD militanlarının Kerkük'te ve komşu Selahaddin vilayetinde de bazı kasabaları ele geçirdiği belirtiliyor.

TÜRKMEN BÖLGESİ DÜŞTÜ MÜ?

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Selahaddin eyaleti içerisinde yer alan ve Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Tuzhurmatu kentini ele geçirdiklerini, ayrıca Selahaddin'e bağlı Bici kentindeki tüm silah depolarına el koyduğunu açıkladı. IŞİD ayrıca Bici ile Şarkat arasındaki ulaşımı sağlayan köprüyü de ele geçirdiğini duyurdu.

musul-işid-harita.jpg

Musul'u ele geçiren ve Selahaddin'e ilerleyen IŞİD güçleriyle Irak ordusu arasında çatışmalar Kerkük kırsalına da sıçradı.

IŞİD Twitter hesabından, Kerkük kırsalındaki bazı yollarda Maliki güçlerine saldırı düzenlediklerini, çok sayıda askeri teçhizata el koyduklarını açıkladı. Rudaw haber kanalına göre, IŞİD Kerkük kırsalındaki Zab ve Abasi bölgelerini ele geçirdi. Raşad'da ise çatışmalar sürüyor.