Tekfirci Terör Örgütüne Operasyon

Tekfirci Terör Örgütüne Operasyon

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen yeni bir yapılanma içerisinde olduğu tespit edilen terör örgütü IŞİD'e yönelik 23 ilde gerçekleştirilen operasyonda 74 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında "yeni bir yapılanma içerisinde olduğu tespit edildiği" belirtilen ve IŞİD'e yönelik gerçekleştirildiği açıklanan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Basına yapılan bilgilendirmede Diyarbakır merkezli 23 ilde gerçekleştirilen operasyonda 74 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Operasyonun MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Daire başkanlıkları ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldığı açıklandı.

Öte yandan operasyonla ilgili kamuoyuna servis edilen bilgilerde, "örgüt üyelerinin Suriye'nin Şam vilayetine bağlı olarak Gürcistan, Azerbaycan, Irak, Mali, Sudan, Cezayir ve Libya'da faaliyet gösterdiği ve bahse konu yapılanmanın Türkiye genelinde taban kazanma faaliyetleri kapsamında davet ve propaganda çalışmaları yaptıkları ve bu çalışmalar sonucunda cihat grubu oluşturdukları ve bu grubun Gürcistan'da eğitim aldığı" öne sürüldü.

Ajanslar