Tatilci Prensin Babası Açlık Grevine Başladı

Tatilci Prensin Babası Açlık Grevine Başladı

86 yaşındaki Suud prensi Talal bin Abdülaziz, kardeşi Kral Selman’ın oğlu olan Muhammed bin Selman’ın yürüttüğü “temizlik operasyonu” kapsamında 3 oğlunun birden tutuklanması üzerine 10 Kasım 2017 tarihinde açlık grevine girdi.

Middle East Eye” internet sitesinin haberine göre, 86 yaşındaki Suud prensi Talal bin Abdülaziz, kardeşi Kral Selman’ın oğlu olan Muhammed bin Selman’ın yürüttüğü “temizlik operasyonu” kapsamında 3 oğlunun birden tutuklanması üzerine 10 Kasım 2017 tarihinde açlık grevine girdi.


İnternet sitesinin haberine göre, yalnızca bir ayda 10 kilogram verdiği ifade edilen Talal bin Abdülaziz’in oğlu Velid bin Talal da 4 Kasım günü tutuklanmıştı.


Talal bin Abdülaziz’e geçtiğimiz hafta “beslenme tüpü” takıldığı, ancak hastanede kendisini ziyaret edenlerin ifadesine göre beslenme tüpünün dahi güçlenmesini sağlayamadığı belirtildi.


Talal bin Abdülaziz’in açlık grevinin gerekçesiyle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadığı, ancak gerekçenin alenen ortada olduğunun ifade edildiği haberde; Kral Selman’ın geçtiğimiz Kasım ayında kız kardeşinin vefatı dolayısıyla taziyede bulunmak için Prens Talal bin Abdülaziz’i ziyaret ettiği ve tekerlekli sandalyede elini öperken görüntülendiği bilgisine de yer verildi.


Bu görüşmede Talal bin Abdülaziz’in bu ziyareti kullanmamak adına 3 oğlunun tutukluluğu hususuna hiç değinmediği de ifade edildi.