Taliban'a operasyon: 24 Ölü, 15 Yaralı

Taliban'a operasyon: 24 Ölü, 15 Yaralı

Pakistan savaş uçakları, ülkenin Kuzey Veziristan bölgesindeki Mir Ali kasabasına havadan opreasyon düzenledi. Saldırıda en az 24 Talibanın öldüğü 15'inin de yaralandığı kaydedidli.

Geçtiğimiz hafta ülkede Taliban tarafından kanlı saldırıların gerçekleşmesi sonrası, Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ile görüşen Başbakan Navaz Şerif, saldırılara sert bir şekilde cevap verileceğini duyurmuştu.

Yerel basında çıkan haberlerde isminin açıklanmasını istemeyen bir askeri yetkili, Taliban'a yönelik bu operasyonun önceden planlanmadığını ve sadece militanların gizlendikleri bölgelere yapıldığını açıkladı.

Pakistan'da aşiret kanunlarına göre federal yönetilen 7 kabile alanlarından biri olan Kuzey Veziristan, Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) ve El Kaide militanlarının çoğunlukla konuşlandığı yer olarak biliniyor.

ABD'nin TTP lideri Hakimullah Mesud'u barış müzakerelerinin başladığı dönemde öldürülmesi sonrası, geçtiğimiz kasım ayında TTP'ye daha Molla Fazlullah seçilmişti.

Fazlullah Pakistan devleti ile müzakereleri durdurmuş ve intikam yemini etmişti. Devlete yönelik bir çok saldırı gerçekleştiren TTP'nin dün ve önceki gün Pakistan ordusuna yönelik düzenlediği kanlı saldırılarda, 24'ü asker 35 kişi ölmüş ve bu olay Pakistan kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.