Suudilerin Siyonistlerle Uzlaşma Koşulları Belli Oldu

Suudilerin Siyonistlerle Uzlaşma Koşulları Belli Oldu

Suudilerin Siyonistlerle uzlaşma koşullarının ayrıntıları açıklandı

Siyonist rejim ile Suudi Arabistan arasındaki temaslara ilişkin çok sayıda resmi raporun yayınlanmasının arifesinde, İsrail'in Channel 12 kanalı Salı akşamı Suudi Arabistan'ın bu rejimle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalaması için bir dizi şart ve talebi açıkladı.

Akşam bülteninde yer alan bir haberde, İbranice yayın yapan bu kanal, "perde arkasında neler olup bittiğinin farkında" olarak nitelendirdiği kaynaklardan alıntı yaparak, son günlerde "sıkıştırılmış" ve sonuçlanabilecek müzakerelere işaret etti.

Kanal, İsrail tarafında müzakereleri yürüten kişinin Mossad başkanı David Barnia olduğunu duyurdu.

Bu kanala göre Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman çevresindeki çevrelerden üst düzey Suudi yetkililer bu müzakerelerde Riyad'ı temsil ederken, Amerikan tarafını Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake'in de aralarında bulunduğu üst düzey Beyaz Saray yetkilileri temsil ediyor.

Siyonist kanala göre Riyad, Washington'dan almak istediği talepler şeklinde bir takım şartlar koyduğu gibi, İsrail'e de "Filistinlilerle siyasi bir süreç başlatmak ve ayrılıkla bitirmek" ile ilgili bir şart koydu.

Riyad ise Suudi Arabistan'ın Donald Trump yönetimiyle imzaladığı ve ABD Başkanı Joe Biden'ın Beyaz Saray'a girmesiyle durdurulan büyük silah anlaşmalarının Washington'dan devam etmesini istiyor. Ayrıca Suudi Arabistan, ABD ile bir savunma ittifakı anlaşması yapmak ve nükleer programı için Washington'un desteğini almak istiyor.

Öte yandan bu kanalın haberinde, ABD'nin İsrail'e karşı Riyad ile arabuluculuk yapmak için öne sürdüğü, en önemlisi Filistinlilerle müzakerelerin yenilenmesi ve İsrail'in "yargı reformu" planının durdurulması şartlarına atıfta bulunuluyor.

Bu rapor şunu da ekliyor: Suudi Arabistan ile yapılan anlaşma, İsrail'in İran'da olası herhangi bir eylemde ABD'nin geniş desteğini kazanmasına olanak tanıyacak.

Kaynak:TEVHİDHABER