Suudi Arabistan'dan Suriye Açıklaması

Suudi Arabistan'dan Suriye Açıklaması

Suudi Arabistan: Suriye'de siyasi çözüme yönelik somut adımlar üzerinde çalışıyoruz

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Suudi Arabistan, bölge ülkelerinin Şam ile ilişkilerini normalleştirmeye çalıştığı bir dönemde, Suriye'de 12 yıldır devam eden iç savaşa "siyasi bir çözüm" bulmak için bölge ülkelerini birlikte çalışmaya çağırdı.

Bu, aaçıklama Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan'ın İsviçre'deki Davos Forumu oturum aralarında Bloomberg TV'ye verdiği röportajda yaptığı açıklamada geldi.

Suudi bakan, "Şam'daki hükümetle siyasi bir çözüme yönelik somut adımlar sunacak şekilde anlaşmanın bir yolunu bulmak için ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz" dedi

Bin Farhan, Davos Forumu'na katılımı sırasında Filistin topraklarındaki çözüm yolunun yanı sıra Yemen ve Suriye'deki krizlere değindi.

Bakan, BM'nin Suriye elçisi ile bir araya gelerek ülkesinin ve Birleşmiş Milletler'in Suriye krizine siyasi çözüm bulma çabalarını gözden geçirdi ve bölgesel ve uluslararası arenadaki en önemli gelişmeleri görüştü. ."

Bin Farhan'ın açıklamaları, BAE ile Türkiye'nin Rusya himayesinde Beşar Esad rejimiyle devam eden yakınlaşması sırasında geldi.

Buna rağmen Amerika Birleşik Devletleri "Esad" rejimini canlandırma girişimlerini reddetti ve ABD Dışişleri Bakanlığı birden fazla açıklamada yaşananların "Esad"ın Suriyelilere karşı gerçekleştirdiği katliamların gerçekliğini ortadan kaldırmayacağını söyledi