Suudi Arabistan'da Eylem Çağrısı

Suudi Arabistan'da Eylem Çağrısı

Din adamlarının ard arda tutuklandığı Suudi Arabistan'da muhalif kesimin geniş katılımlı eylem hazırlığında olduğu öğrenildi.

Din adamlarının ard arda tutuklandığı Suudi Arabistan'da muhalif kesimin geniş katılımlı eylem hazırlığında olduğu öğrenildi.

Suudi Arabistan'da muhalif din adamlarına yönelik başlatılan tutuklamalar tüm hızıyla devam ederken muhalif halk kitleleri eylem hazırlıklığına başladı.

Suudi Arabistan’da ülkenin tanınmış alimlerinden Selman el Avde ve İvad el Karni ile başlayan tutuklamalara son olarak Abdülaziz Al Abdüllatif ve Muhammed Musa Şerif gibi isimler de eklendi.

Tutuklamalar karşısında sosyal medyadan örgütlenen çok sayıda kişi de ülke genelinde protesto eylemlerine başlayacaklarını duyurdu. 

Sosyal medya aracılığıyla sesini duyuran '15 Eylül Devrimcileri' isimli twitter hesabı da halkı sokaklara çağırdı.

Söz konusu hesaptan yapılan paylaşımlarda 'Suudi Arabistan'da yaşanan olaylar ve tutuklamalar dolayısıyla sizleri 15 Eylül günü Cuma namazından sonra barışçıl eylemlerde bulunmaya davet ediyoruz' ifadeleri yer aldı.

Suudi Arabistan yönetimine karşı muhalefette sosyal medya önemli bir yer edinirken bir başka sosyal medya kullanıcısı da yapmış olduğu paylaşımda 'Zalimler bize asla hakkımızı vermeyecek, haklarımızı almak istiyorsak eylemlere katılmamız gerekiyor' dedi.

Öte yandan Suudi Arabistan'ın tanınmış isimlerinden vaiz Muhammed el-Ureyfi resmi twitter hesabında yaptığı paylaşımda, 'Her ne kadar farklı anlayışlara sahip olsak da güvenliğin korunması ve safların sıkı tutulması adına bir olmalıyız, yönetime karşı eylemlerin içinde yer almamalıyız' açıklamasında bulundu.

Muhammed el-Ureyfi'nin paylaşımı takipçilerinin tepkisine neden oldu. Ureyfi'nin eyleme destek vermemesinin tutuklu alimlerin yanında yer almaması anlamına geldiğini kaydeden sosyal medya kullanıcıları Ureyfi'yi sert sözlerle eleştirdi.

Kaynak : Milli Gazete