Suudi Arabistan Vatandaşlık Yasasını Değiştiriyor

Suudi Arabistan Vatandaşlık Yasasını Değiştiriyor

Suudi Arabistan vatandaşlık yasasını yabancı uyrukluları da kapsayacak şekilde değiştiriyor

Suudi Arabistan, bu yılın başlarında İçişleri Bakanı'nın önerisi üzerine Başbakan ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman'a izin veren bir yasanın çıkarılmasının ardından, seçilmiş yabancı uyruklulara vatandaşlık vereceğini duyurdu.

Karar , İçişleri Bakanlığı'ndan alıntı yapılarak Mekke-i Mükerreme'nin resmi Twitter hesabından kamuoyuna duyuruldu . Değişiklik Cuma günü resmi gazete Um Al Qura'da yayınlandı . Ocak ayında, Suudi Vatandaşlık Yasası'nın Sekizinci Maddesindeki değişikliğin 13 Mart'ta yasalaşması için onaylanması için bir kraliyet kararnamesi çıkarıldı.

Değişikliğe göre , Suudi bir anne ve yabancı bir babadan doğan bir kişi şu kriterleri karşılayarak vatandaşlık başvurusunda bulunabilir: 18 yaşından büyük olmalı, akıcı Arapça bilmeli, "iyi hal ve davranış" sahibi olmalı , ve altı aydan fazla hapis cezası almamış olmak. gerekiyor

Bununla birlikte, bazı aktivistler , Suudi kadınların çocukları için daha fazla yasal engelle vatandaşlığa kabul edilmesini daha da zorlaştıracağını savunarak, yasadaki değişikliklerle ilgili endişelerini dile getirdiler . Şu anda, babası Suudi vatandaşı olan çocuklara, bölgedeki çoğu eyalette olduğu gibi otomatik olarak vatandaşlık veriliyor.

Kasım 2021'de krallık, "uzmanlara ve istisnai küresel yeteneklere" vatandaşlık veren bir kraliyet kararnamesini geçirerek BAE'den sonra özel becerilere sahip yabancılar için resmi bir vatandaşlığa kabul programı başlatan ikinci Körfez devleti oldu .

Kaynak: TEVHİDHABER