Suudi Arabistan Almanya'ya Tepkili

Suudi Arabistan Almanya'ya Tepkili

Suudi Arabistan, Almanya'nın kendisine silah ihracatını yasaklamasını eleştiriyor ve bunun Husiler üzerinde uluslararası toplumun "Krallığı desteklemeyebileceği" izlenimi yarattığını düşünüyor.

TERCÜME HABER - TEVHİDHABER

Berlin - (dpa) - Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan Al Saud, Almanya'nın ülkesine silah ihracatı yasağını eleştirdi.
Prens Faysal bin Farhan Alman Haber Ajansı'na (dpa) yaptığı açıklamada, "Bu silah ambargosu çok yanlış bir sinyal gönderiyor" diyen bakan, bu yasağın Husilere "ortaklarımız yanımızda değil" mesajı verdiğini belirterek, "Ortaklarımız bizimle birlikte değil.

Bakan, bu pozisyonun Almanya'nın silah üretimi alanındaki güvenilirliği hakkında şüphe uyandırdığına dikkat çekerek, silahlanma programlarının genellikle çok uluslu olduğunu ve Suudi Arabistan'ın özellikle Almanya'nın üretime katıldığı silah sistemlerinin satın alınmasıyla ilgili kararlar alırken kesinlikle bunu dikkate aldığını açıkladı.

YEMEN SAVAŞI

Suudi liderliğindeki bir koalisyon, uzun yıllardır Yemen hükümetini Husilere karşı savaşında destekledi. Savaş, bugün dünyanın en kötü insani felaketlerinden birine neden oldu. Husiler ayrıca petrol tesisleri de dahil olmak üzere Suudi Arabistan'daki hedeflere saldırıyor.