Suud'dan Yemen'e 10 Hava Saldırısı

Suud'dan Yemen'e 10 Hava Saldırısı

Suudi Arabistan savaş uçakları Yemen'e yönelik saldırılarına devam ediyor...

Tevhidhaber / Haber Merkezi

Tevhidhaber'in Yemen haber kaynaklarından az önce edindiği bilgiye göre, Suud Yemen'e 10 hava saldırısı daha gerçekleştirdi.

Son saldırılarda 12 Yemenli'nin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Akşam saatlerinde de Sana'a 6 saldırı ile sarsılmıştı.

Öte yandan Ensarullah, Amerika Birleşik Devletlerinin yapmış olduğu açıklamaya cevap verdi;

Ensarullah Hareketi Sözcüsü Dayfullah Şami, kısa bir süre önce Ensarullah Hareketi temsilcilerinin Umman’da Amerikalılarla görüşmeler yaptığına dair haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Dayfullah Şami, Ensarullah temsilcilerinin Umman hükümetinin davetlisi olarak Maskat’a gittiklerini belirterek “Amerikalılarla hiçbir şekilde görüşmemiz olmadı” dedi.  www.tevhidhaber.com

ABD’den açıklama

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Stratejik İletişim Başdanışmanı Marie Harf, Yakın Doğu İlişkilerinden sorumlu diplomat Anne Patterson’ın Umman’da Yemen krizinin taraflarıyla görüşmeler yaptığını ve bu kapsamda Husilerden bir grupla da görüştüğünü iddia etti. Harf, Patterson’ın daha sonra Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Abdrabbuh Mansur Hadi ve Suudi yetkililerle de krizi görüştüğünü söyledi.

Harf, bir gazetecinin, ABD’nin Husilerle görüşüp görüşmediği sorusunu, dünkü basın toplantısında yanıtsız bırakmıştı. Harf, soruyu dün yanıtsız bırakıp bugün açıklama yapması ile ilgili olarak ise “Bazen değişik günlerde, ek bilgiler olabiliyor” gerekçesini öne sürdü.