Suud'dan Katar''a İhvan Tehdidi

Suud'dan Katar''a İhvan Tehdidi

Suudi Arabistan Katar'ın Müslüman Kardeşleri desteklemeye devam etmesi durumunda sınır kapılarını ve hava sahasını Katar'a kapatacağını duyurdu...

Suudi Arabistan, Katar'ı hava sahasını ve sınır kapılarını kapatmakla tehdit etti.

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre Katar'ın Suudi Arabistan içinde bulunan Müslüman Kardeşleri desteklediğini, bu desteğe devam etmesi halinde Katar'la diplomatik ilişkilerini durduracaklarını açıkladılar.

İngiltere'de yayınlanan ve hem Suudi Arabistan hem de Birleşik Arap Emirlikleriyle yakın ilişkilere sahip olduğu ifade edilen El Arab gazetesinin duyurduğu haber Suudi Arabistanlı bir üst düzey yetkiliye dayandırılıyor. El Arab gazetesinin Suudi yetkiliye dayandırarak duyurduğu haberde Katar'ın Suudi Arabistan içerisinde faaliyet gösteren Müslüman Kardeşler teşkilatına destek verdiği, Katar'ın bu tutumdan vazgeçememesi halinde Katar'la ilişkilerin askıya alınacağı, sınırların ve hava sahasının Katar'a kapatılacağı yer alıyor.

Katar'ın Mısır'da da Müslüman Kardeşlere destek olduğu, Mısır'daki darbe rejiminin Katar'ı Mısır'ın içişlerine karışmakla suçladığı belirtiliyor. 

Suudi Arabistan ve Mısır 1996 yılında Katar'da bir darbe girişimini desteklemişlerdi. Ancak darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.