Suud'dan El-Kaide üyelerine idam

Suud'dan El-Kaide üyelerine idam

Suudi Arabistan'da El-Kaide ile bağlantılı terör hücrelerine katıldıkları gerekçesiyle 2 kişi idam cezasına çarptırıldı.

Suudi Arabistan'da "El-Kaide bağlantılı terör hücrelerine katıldıkları" gerekçesiyle 2 kişinin idama, 21 kişinin ise 6 ila 23 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldığı bildirildi.
Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, başkent Riyad'daki Özel Yetkili Ceza Mahkemesi, 94 sanıklı davanın üçüncü duruşmasında, 2 kişinin idamını, 21 kişinin de 6 ila 23 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmasını kararlaştırdı.
Sanıkların, "El-Kaide bağlantılı terör hücrelerine katılmak, Kur'an ve sünnete aykırı şekilde tekfirci anlayışı benimsemek ve El-Kaide yöneticilerine biat etmek" gibi iddialardan suçlu bulunduğu belirtildi.
Bugünkü kararla, bu davada idama mahkum edilen 9 kişiden 7'sinin Suudi Arabistan vatandaşı olduğu bildirildi.
Yurt dışındaki çatışmalara katılan Suudi Arabistan vatandaşlarının ülkeye döndüklerinde oluşturacağı tehdide karşı önlem almaya çalışan Riyad yönetimi, şubat ayında bu amaçla ülke çıkan ve terör listesindeki örgütlere destek veren kişilere 20 yıla kadar varan ağır hapis cezaları verilmesini ön gören yasayı yürürlüğe koymuştu.
Suudi Arabistan, 2011 yılında terörle mücadelede özel yetkili ceza mahkemeleri kurmuştu.
Kaynak: AA