Suud'da Veliaht  Prens Tahta Oturmaya Hazırlanıyor

Suud'da Veliaht Prens Tahta Oturmaya Hazırlanıyor

Suud hanedanından ve Suudi Arabistan'dan özel bilgiler paylaşan Müctehid paylaştığı twette, Veliaht Muhammed Bin Selman'ın tahtı babasından devralmak için tüm hazırlıkları tamamladığını belirtti.

Suud hanedanından ve Suudi Arabistan'dan özel bilgiler paylaşan Müctehid paylaştığı twette, Veliaht Muhammed Bin Selman'ın tahtı babasından devralmak için tüm hazırlıkları tamamladığını, Suudi Arabistan'ın yeni kralı olarak bugün yarın ilan edileceğini, lakin bazı konularda yaşadığı tereddüt ve endişeden dolayı ilanı ertelediğini belirtti.
 
Müctehid, attığı bir twette ise Muhammed Bin Selman'ın kral olması sonrası veliaht olacak prensi de seçtiğini belirtti. Muhammed Bin Selman'ın Suud hanedanının 4 kuşak torunlardan birini veliaht seçitiğini aktardı. Müctehid, Bin Selman'ın neden bu ismi seçtiğini ise daha sonra açıklayacağını belirtti.
 
Müctehid'in attığı tweetler Arap medyasının gündemine bomba gibi düşütü. Binlerce retwet ve beğeni alan twetlere yüzlerce de yorum geldi.
 
Suud hanedanından ve Suudi Arabistan'dan özel bilgiler paylaşan Müctehid isimli twitter hesabının kime ait olduğu bilinmiyor. Londra'da yaşayan Suud Hanedanı muhalifi iki prens tarafından hesabın yönetildiği üzerine duruluyor.
 
Suudi Arabistan borsasın da ise dün ciddi bir hareketlilik yaşandı. Borsada yaşanan ciddi yükselişi Reuters Haber Ajansı, Muhammed Bin Selman'ın tahta çıkmasının bir işareti olarak yorumladı.
 
CNBC televizyonu ise dün yaptığı haberde Kral Selman'ın oğlu lehine birkaç hafta içerisinde tahtan çekileceğini aktardı. Haberde, "Biz, Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz'in önümüzdeki haftalarda oğlu Muhammed Bin Salman'ı rakiplerinden korumak adına tahttan çekileceğine ve tahtı oğluna bırakacağına inanıyoruz." denildi.
 
 
Kaynak : Tesnim