Suud Destekli Rabıta Örgütü Rusya İle Anlaştı

Suud Destekli Rabıta Örgütü Rusya İle Anlaştı

Dikkat çeken anlaşma: Suud destekli Rabıta Örgütü, Rusya ile mutabakat zaptı imzaladı

Dünya İslâm Birliği (Rabıta) Genel Sekreteri Şeyh Muhammed bin Abdulkerim el-İsa, Rusya’nın başkenti Moskova’da Rusya Federasyonu Sivil Odası Başkanı Sergey Ordzhonikidze ve Rusya’daki her bir idari bölgenin temsilcilerini içeren Oda üyeleri ile bir araya geldi.

Söz konusu toplantıda, Rusya ve İslam dünyası arasındaki işbirliği geliştirme yollarının yanı sıra olumlu ulusal entegrasyon programlarına destek verilmesi dile getirilirken, ırkçılık söylemleri, radikalizm ve İslamofobiya olgusuyla mücadele konusu ele alındı.

El-İsa, tüm dinlerin ulusal çatı altında uyumla bir arada yaşadığı Rusya modeline övgüde bulunurken, Rusya Federasyonu Sivil Odası Başkanı Ordzhonikidze çalışmalarının yıllık raporunu el-İsa’ya takdim etti.

Toplantıya birçok üst düzey yetkili de katıldı.

Toplantının ardından, Rabıta ile Rusya Federasyonu Sivil Odası arasında, özellikle radikal ideolojiyle mücadele, dinler arasında dialog ve barış içinde bir arada yaşamanın sağlanması gibi ortak hedeflere ulaşma konusunda tecrübe alışverişini öngören bir mutabakat zaptı imzalandı.

Kaynak: Şark'ul Evsat