Suriye'de rejim sivilleri bombaladı

Suriye'de rejim sivilleri bombaladı

Suriye'de rejime bağlı savaş uçakları Humus'un kuzeyindeki Telbise bölgesini bombaladı, en az 48 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında muhalif komutan Ebu Hatem Duheyk ve kardeşi de bulunuyor.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, Esed rejimine bağlı savaş uçakları, salı ve çarşamba Humus'un kuzeyinde bulunan Telbise bölgesini bombaladı. En az 48 kişinin öldüğü saldırılarda ölenlerin arasında çok sayıda silahlı muhalif de bulunuyor. Gözlemevi'ne göre saldırıda ölü sayısının artma ihtimali yüksek; içinde çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralının hayati tehlikesi bulunuyor.

Muhalif komutanlar da öldü

Humus kentinde en büyük muhalif gruplardan biri olan İman Billah Tugayı komutanı Ebu Hatem Duheyk ve kardeşi Ensar-u Hak Tugayı komutanı da Telbise'deki saldırıda ölenler arasında.

Muhalif komutan ve kardeşi Humus'un kuzey kırsalındaki Telbise'de başka komutanlarla toplantı halindeydi. Al Jazeera muhabiri Celal Ebu Suleyman, Suriye uçaklarının yoğun bombardımanı nedeniyle saldırı ile ilgili ayrıntıların öğrenilemediğini bildirdi..

Muhalifler mayısta kuzeye çekilmişti

Muhalifler Mayıs ayında Esed rejimine karşı ayaklanmaların merkezi olarak görülen Humus'ta eski şehir olarak bilenen ellerindeki son noktadan da ayrılarak kentin kuzey kırsalına çekilmişti. Muhalifler Humus'un merkezindeki bölgeden ayrılmadan önce uzun süre kuşatma altında kalmıştı.

Suriye'de 3 yıldan daha uzun süredir devam eden iç savaşta Birleşmiş Milletler tahminlerine göre 190 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters