Suriye'de Kan Akmaya Devam Ediyor

Suriye'de Kan Akmaya Devam Ediyor

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed güçlerinin muhaliflere yönelik düzenlediği saldırılarda 92 kişi öldü

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 9'u çocuk, 15'i kadın olmak üzere 92 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejime bağlı güçlerin farklı kentlerde muhaliflerin denetimindeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda Halep'te 36, Humus'ta 25, başkent Şam'ın banliyölerinde 13, Dera'da 10, İdlib'de 3, Hama ve Deyru'z Zor'da ikişer ve Haseke'de bir olmak üzere 92 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada da orduya ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolündeki yerlere "varil bombasıyla" saldırdığı iletilerek, kentin el-Bab ilçesinde İslami Cephe ile Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı güçler arasında yoğun çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Başkent Şam'ın Duma, Dareyya, Berze, Yermuk ve Kabun banliyölerinin rejime bağlı birliklerin yoğun saldırılarına maruz kaldığı bildirilen açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Rakka kentinde de IŞİD ile ÖSO birliklerinin zaman zaman çatıştığı belirtildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Humus ve Şam kırsalında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.