'Şukran Turkiye' için teşekkür

Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta İsrail'i yerin dibine batırmasından kısa bir süre sonraydı, hatırlarsınız"

Arap Birliği'nin yayınladığı bir bildiride geçen "Yabancılar işlerimize karışmasın" ifadesini Türkiye adına üzerlerine alınan bazı gazeteler, koca koca puntolarla "Türkiye'ye büyük vefasızlık" ve tabii ki "Nankör Arap", "Hain Arap" gibi başlıklar atmışlardı...

"Sizi gidi Arap düşmanları!" deseniz, "Ne alakası var? Biz objektif gazetecilik yapıyoruz" diye karşılık verirler; fakat "Araplar bizi arkadan vurdu" edebiyatını beslemeye yarayacak her haberin üstüne atlarken, bu edebiyatı aşmaya yarayacak haberlere pek itibar etmedikleri dikkatimizden kaçmıyor!

Geçenlerde bir grup Arap iş adamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Türkiyeli dostlarını da yanlarına alarak, "Filistin'e sahip çıkan Türkiye'ye vefa" kampanyası başlattı...

Kampanyanın tanıtımı için İstanbul'da düzenlenen ve El-Cezire televizyonunda naklen yayınlanan basın toplantısında, Araplar, Türkiye mallarını almaya, Avrupa / ABD firmaları yerine Türkiye firmalarıyla iş yapmaya ve tatillerini Türkiye'de geçirmeye çağrıldı"

Bu çağrı, "Şükran Turkiye" (Teşekkürler Türkiye) sloganını öne çıkaran 25 saniyelik bir tanıtım filmiyle Arap televizyonlarında mütemadiyen tekrarlanacakmış"

Öte yandan, "Türkiye'ye Vefa Girişimi"nin öncüleri, Arap dünyasını karış karış dolaşarak, Türkiye'nin ticari, sınai ve turistik potansiyelini tanıtacaklarmış"

Önemli, hem de çok önemli bir haber değil mi bu?

Hele ekonomik krizin orta yerinde?

Elbette öyle.

Gelin görün ki, yukarıda sözünü ettiğimiz gazeteler ve onlarla aynı kafadaki televizyonlar, dünyanın en itibarlı yayın kuruluşlarından El-Cezire'nin naklen yayın yapacak kadar önemsediği bu habere gereken değeri vermediler.

Aslına bakarsanız, Türkiye medyası bu konuda genel olarak da sınıfta kaldı.

Sınıfta kaldı, çünkü son zamanların en önemli haberlerinden biriyle karşı karşıya olduğunu, bu haberin bütün manşetleri hak ettiğini ve televizyon haberlerinde de baş tacı edilmesi gerektiğini hissedemedi.

İyiliği büyütmek, çoğaltmak ve devamlı kılmak istiyorsanız, ona layıkıyla iltifat edersiniz"

Keşke bu şuurda bir medyamız olsaydı.


* * *
Türkiye'ye Vefa Girişimi Genel Sekreteri Gazvan Masri, Sudan İşadamları Derneği'nden Dr. Ammar İbrahim, Suud-Türk İş Konseyi'nden Semir Sumbul, Suriye İş Forumu'ndan Mahmud Osman, Tunuslu gazeteci Muhammed Adil, eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu başta olmak üzere, "Şukran Turkiye" kampanyasının altında imzası bulunan herkese cân-ı gönülden teşekkürler.

Bereketli olur inşaallah.

Yeni Şafak

Bu yazı toplam 1855 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar