SONDAKİKA Kobani'de Son Durum

SONDAKİKA Kobani'de Son Durum

Kobani'de son durum, Kürtler için bir hayli endişe verici! ABD, Kobani'nin düşeceğini duyururken, IŞİD kente 3 koldan saldırmaya başladı. İşte Kobani'den son dakika haberleri...

KOBANİ'deki IŞİD baskısı giderek artıyor. ABD'nin Kobani düşebilir açıklamasıyla birlikte bölgeden yükselen çatışma sesleri daha da şiddetlendi. 

Bu arada dün gece saatlerinde koalisyon güçleri bir kez daha Kobani'deki IŞİD mevzilerini vurdu. 

IŞİD şehirdeki direniş ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava operasyonlarının ardından bazı bölgelerden geri çekilmişti. Kobani'den gelen son dakika haberler, örgütün şehir merkezine yönelik yeni bir saldırıbaşlattığı yönünde.

  10.30  

*Kobani'nin güney ve batısındaki IŞİD hedefleri koalisyon uçaklarınca yeniden vurulmaya başladı. 

*IŞİD ile YPG arasında üç cephede çatışmalar devam ediyor. Kentin güney ve batısında çatışma sesleri geliyor. 

*Kentin doğusundaki Kani Arap Mahallesi ve Sanayi bölgesinde IŞİD'in kontrolü devam ediyor. 

*Üç haftayı aşkın süredir devam eden IŞİD'in Kobani kuşatmasında yaklaşık 400 kişinin öldüğü belirtiliyor. Kobani ve çevresinde yaşayan 160 bin kişi de sınırı geçerek Türkiye'ye sığınmış durumda.
 

  08.00  

IŞİD İKİ MAHALLEYE GİRDİ

ABD liderliğindeki koalisyon güçleri IŞİD mevzilerini bombalamaya devam ederken, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, IŞİD'in kentin iki mahallesine girdiğini açıkladı.Reuters'a açıklama yapan Abdullah, "IŞİD, ağır silahlar ve tanklarla iki mahalleye girdi, çatışmalar çok yoğun, siviller ölebilir" dedi. 

IŞİD ile YPG güçleri arasında dün yaşanan çatışmalar Kobani'nin doğusundaki Kani Arab Mahallesi ve Mıştenur Tepesi'nde yoğunlaştı. ABD liderliğindeki koalisyon güçleri ise Kobani'deki IŞİD mevzilerini bombalıyor. 
kobani-son-dakika.20141009082116.jpgKobani'de koalisyon güçleri uçakları gece boyunca arka arkaya bombardıman yaptı. 

HEMEN YARDIM LAZIM
PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, IŞİD güçlerinin doğudan, batıdan ve güneyden saldırı halinde olduğunu ve büyük bir kuşatma altında olduklarını söyledi.
Kurdo, "Bize yardım etmek isteyenler şu anda etsin. Kentte siviller var. Şu an büyük bir kuşatma halindeyiz. Dünya sesimizi duysun." dedi.
ABD: KOBANİ DÜŞECEK

ABD’li yetkililer, bir süredir Kürt gruplar ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında çatışmaların yaşandığı Kobani’nin yakında IŞİD’in kontrolüne gireceğini açıkladı.

Kentin yakın bir zamanda IŞİD’in kontrolüne geçeceğini belirten yetkililer, Kobani’nin ABD’nin öncelikleri arasında bulunmadığını belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü John Kirby, "Kasabalar veya köylerin, hatta Kobani'nin IŞİD'in eline geçmesi gerçek bir ihtimal" şeklinde konuştu.

Kirby, "Sadece hava operasyonları Kobani'yi kurtaramaz. Bunun farkındayız"dedi.

Çarşamba günü bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise "Kobani'de yaşananları izlemek dehşet verici" demiş ve "Yine de ABD'nin stratejik hedeflerini göz önünde bulundurmamız gerekiyor" diye devam etmişti.






  07.00  
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Suriye ve Irak'ta koalisyon güçleri tarafından düzenlenen yeni hava saldırıları hakkında bir bilgilendirme yaptı, Kobani çevresinde 8 hava saldırısı yapıldığını açıkladı.

Hava saldırılarına dair ayrıntılar şu şekilde:

Kobani yakınlarında düzenlenen 8 hava saldırısında IŞİD'e ait 5 silahlı araç, bir ikmal deposu, bir kumanda ve kontrol yerleşkesi, bir lojistik yerleşkesi, işgal ettikleri 8 kışla imha edildi; bir başka kışla zarar gördü.

 

İnternethaber