Siyonizmle Mücadele  Her Oluşumu Destekliyeceğiz

Siyonizmle Mücadele Her Oluşumu Destekliyeceğiz

İran İslam Cumhuriyeti lideri Seyyid Ali Hamaney “Suriye ve Irak’ı bölmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti lideri Seyyid Ali Hamaney “Suriye ve Irak’ı bölmelerine izin vermeyeceğiz” dedi. 

Pazartesi günü Ehli Beyt Küresel Birliği’nin 6. Toplantısı ve İslami Radyolar ve Televizyonlar Birliği’nin 8. Toplantısı dolayısıyla açıklama yapan Ayetullah Hamaney “Onlar henüz daha neticesi belli olmayan bu anlaşma sayesinde İran’a müdahil olmak için ellerine fırsat geçtiğini düşündüler. Ancak biz önlerindeki her türlü yolu tıkadık” dedi.

“Biz Amerika’nın ne siyasi, ne ekonomik ne de kültürel olarak İran’da ilerlemesine asla izin vermeyeceğiz” diyen Seyyid Hamaney bölgeye dönük planlarının da önüne engel koyacaklarını vurguladı: “Onlar bölgedeki nüfuzlarını artırmaya çalışıyorlar. Yine onlar Suriye’yi, Irak’ı bölmeye çalışıyorlar. Ancak biz buna asla izin vermeyeceğiz.”

Yemen konusuna da değinen Ayetullah Hamaney “Biz Yemen halkı için üzgünüz ve imkanlar dahilinde onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Birileri ahmakça bir yöntemle ülkeyi yıkarak siyasi hedeflerine ulaşmaya çalışıyor” dedi.

İran Siyonist Devlete Karşı Mücadele Eden Herkesi Destekler

İran’ın bölgedeki direnişi ve özellikle de İslam tarihinde özel bir yere sahip olan Filistin direnişini desteklediğini ifade eden Seyyid Ali Hamaney İran’ın Siyonistlere karşı mücadele eden ve direnişin yanında yer alan herkese destek vermeye hazır olduğunu vurguladı.

 “Ayrılıkları Körükleyerek” İlerlemeye Çalışıyorlar

Dünya müstekbirlerinin nükleer anlaşmayı engellemek ve İran’da ekonomik, siyasi ve kültürel anlamda nüfuzlarını artırmak için özel çaba sarf ettiklerini ifade eden Seyyid Hamaney “Bir yandan güçlenip nüfuzlarını artırmaya çalışıyorlar. Bir yandan da ayrılıkları körüklemeye… Hem savunma hem de saldırı yaparak bu komploların önünün alınması gerekir” dedi.

Siyasi, Ekonomik ve Kültürel Cihada da Önem Verilmelidir”

Allah yolunda cihadın yalnızca cephede olmayacağını, siyasi, ekonomik ve kültürel cihadın da gündem de tutulması gerektiğini ifade eden Seyyid Hamaney özellikle de stratejik öneme sahip olan Batı Asya üzerinde oynanan oyunlara karşı temkinli olmak ve mücadele etmek gerektiğini vurguladı.

Son yıllarda, hususen İran İslam Devrimi’nden sonra İslam dünyasına dönük baskı ve komploların daha da arttığını belirten Ayetullah Hamaney, Kuzey Afrika’dan başlayarak Batı Asya’ya kadar uzanan İslami uyanışın birilerini rahatsız ettiğini, bunu engellemeye çalıştıklarını, ancak başaramadıklarını ifade etti.

Tekfirci Cemaatler Mezhebi Ayrılıkları Körüklemek İçin Oluşturuldu

İslam ülkelerini birbirine düşürmek için azami gayret gösterdiklerini ifade eden Seyyid Hamaney mezhebi farklılıklar üzerinden oluşan anlaşmazlıkların büyük tehlike arz ettiğini söyledi. İngilizlerin ayrılıkları körükleme noktasında ihtisas sahibi olduklarını ifade eden Ayetullah Hamaney, Amerika’nın ise onların öğrencisi olduğunu; nitekim Amerika’nın tekfirci cemaatlerin oluşumunda rolünün olduğunu itiraf ettiğini belirtti.

Bazı saf niyetli Müslümanların bilinç eksikliğinden dolayı Amerika’nın Müslümanları birbirine düşürmek için kurduğu bu oyuna geldiğini söyleyen Seyyid Ali Hamaney “Suriye bunun en tipik örneğidir. Tunus ve Mısır’daki tağuti rejimler yıkılınca Amerika ve Siyonistler bu modeli direnişe destek veren ülkelerde de uygulamak istediler ve Suriye’ye yöneldiler” dedi. Ayetullah Hamaney bazı basiretsizlikler neticesinde Suriye’nin bu hale geldiğini ifade etti.

Seyyid Hamaney bugün Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de ve diğer bölgelerde yaşanan mezhebi savaşların aslında mezhebi değil siyasi olduğunu söyledi ve bu savaşların önünü almak için ayrılıkların bir an önce son bulması gerektiğini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti Bölgedeki Tüm İslam Devletlerine Dostluk Elini Uzatıyor

İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgedeki tüm İslam devletlerine dostluk elini uzattığını ve uzatmaya da her zaman hazır olduğunu belirten Seyyid Hamaney “Bazı devletlerle aramızda sorunlar oldu. Ancak İran özellikle de bölgedeki İslam devletleriyle ilişkilerini her daim sıkı tutmaktan yana… İran İslam Cumhuriyeti “kafirlere karşı şiddetli, kendi aralarında merhametli” ilkesince hareket eder. Biz de Rahmetli İmam Humeyni’nin öğretisi ve İran’ın ilkesi doğrultusunda asla dünya müstekbirleriyle uzlaşmayacağımızı, ancak Müslüman kardeşlerimize her daim dostluk elini uzattığımızı vurguluyoruz.

Lübnan’daki Şii Kardeşlerimizi Desteklediğimiz Gibi Gazze’deki Sünni Kardeşlerimizi de Destekliyoruz

Seyyid Hamaney konuşmanın devamında mezhebi meselelere itibar etmediklerini, Lübnan’daki Şiileri destekledikleri gibi Gazze’deki Sünnileri de desteklediklerini, çünkü Filistin davasını öncelik kabul ettiklerini ifade etti.

Seyyid Hamaney ayrıca bölgede ayrılıkları körükleyenler Şii gruplar da olsa karşısında olduklarını vurguladı.

Amerika’nın Planlarına Karşı Mücadeleye Devam Edeceğiz

Amerika’nın nükleer anlaşmanın henüz neticelenmediği bu süreci istismar etmeye ve bu dönemde İran’daki nüfuzunu güçlendirmeye çalıştığını ifade eden Seyyid Hamaney “Biz Amerika’nın önünü tıkadık. Siyasi, ekonomik ve kültürel anlamda Amerika’nın İran’a müdahil olmaması için elimizden gelen her şeyi de ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

İran’ın siyasetinin Amerika’nın bölgeye dönük projelerine antitez üretme üzerine kurulu olduğunu söyleyen Seyyid Hamaney “Amerika bölgedeki devletleri parçalayarak kendi kontrolünde küçük devletçikler oluşturmaya çalışıyor. Ancak bu plan Allah’ın izniyle işlemeyecek” dedi.

Amerika’nın Irak’ı bölmeye çalıştığını daha önceden ifade ettiğinde bu yorumunun yadırgandığını, ancak bugün herkesin Irak’ın bölünmeye çalışıldığına alenen tanık olduğunu söyleyen Ayetullah Hamaney “Suriye ve Irak’ı bölmek Amerika’nın öncelikli hedefi… Ancak Irak ve Suriye bizim için çok önemli bir yere sahip…” dedi.

Bölgenin direnişe ve özellikle de Filistin direnişine sahip çıkan İran’a dönük izledikleri siyasetle ve Amerika’yla kurdukları siyasetle yüzleştiklerini belirten Seyyid Hamaney, İran’ın ilkelerinin başında bölgede ayrılıkları körükleyen Amerika’ya karşı mücadelenin geldiğini vurguladı.

Mazlum Halkları Desteklemeye Devam Edeceğiz

Yemen ve Bahreyn’e işaretle İran’ın hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayacağını, ancak mazlum halkları desteklemeye devam edeceğini söyleyen Seyyid Hamaney Yemen’de yaşanan zulme dikkat çekti ve “Bazı siyasi hedefler uğruna Yemen halkı zulme maruz kalıyor” dedi.

Pakistan ve Afganistan gibi İslam dünyasının çeşitli bölgelerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Seyyid Hamaney Müslümanların bu sorunlara çözüm üretmek adına harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

İslami Radyolar ve Televizyonlar Birliğini’nin Amerika ve Siyonizmin dünya medyası üzerinde kurdukları hegemonya karşısında özel bir öneme sahip olduğunu ifade eden Seyyid Hamaney bu anlamda daha da gelişme gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Seyyid Hamaney dünya medyasını elinde tutan müstekbirlerin küresel hedeflerini yerine getirmek uğruna İslam ülkelerini de kapsayacak şekilde tüm dünyaya tarafsızlık iddialarıyla yalan haberler yaydıklarına dikkat çekti.

Bölgenin Geleceği Müslüman Halkların Elinde

Ayetullah Seyyid Ali Hamaney konuşmasını “Müstekbirlere rağmen İslam güneşi doğmaya devam edecektir. Bölgenin geleceği Müslüman halklara aittir” diyerek sonlandırdı.