Siyonitlerden Elçilik Hamlesi

Siyonitlerden Elçilik Hamlesi

Aşkabat'ta Siyonist elçilik açılışı

Siyonist rejimin Dışişleri Bakanı Perşembe günü bu rejimin Türkmenistan'daki büyükelçiliğini açtı.

The Times of Israe gazetesine Eli Cohen, rejimin büyükelçiliğinin açılış töreninde şunları söyledi: "Yakın ilişkilerimizde yeni bir dönemi dört gözle bekliyoruz. Daha fazla işbirliğinden her iki tarafın da fayda sağlayacağına şüphe yok."

Aşkabat'ta düzenlenen bu törende Cohen'e Türkmen muadili "Raşit Mardo" eşlik etti ve her ikisi de büyükelçiliğin açılış kurdelesini kesti.

Mardo ayrıca gazetecilere şunları söyledi: "İsrail hükümeti ile çok iyi ilişkilerimiz var... İlişkilerimizi çeşitli alanlarda genişletmek ve güçlendirmek için her şeyi yapacağız."

Büyükelçiliğin açılmasıyla ilgili olarak şunları ekledi: Bu, dostluğumuzun çok parlak bir örneğidir.

Cohen Çarşamba günü geç saatlerde Türkmenistan'a geldi ve Türkmenistan'ın Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla bağımsızlığını ilan etmesinden iki yıl sonra diplomatik ilişkilerin kurulduğu 1993'ten bu yana ülkeyi ziyaret eden ikinci İsrail dışişleri bakanı oldu. Perşembe günü erken saatlerde Cohen, ülkesinin İsrail'de bir büyükelçilik açmayı düşündüğünü söyleyen Türkmen Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile bir araya geldi.

Cohen ayrıca Cuma günü İsrail'e dönmeden önce Türkmenistan'daki küçük Yahudi cemaatinin üyeleriyle bir araya gelecekti.

İsrail'in Aşkabat'ta on yıldır büyükelçisi var, ancak otellerde ve geçici bir ofiste çalıştı. Cohen, Azerbaycan'dan Türkmenistan'a gitti.

KAYNAK: TEVHİDHABER