Siyonistlerden Bitmek Bilmeyen İtiraflar

Siyonistlerden Bitmek Bilmeyen İtiraflar

Mofaz: "Direniş, İsrail'i Sürekli Kan Kaybedeceği Bir Savaşa Çekmeyi Başardı"

İsrail savunma eski bakanı Şaul Mofaz, işgal rejimi internet sitelerince bugün (10 Ağustos Pazar) yayınlanan açıklamalarında, Filistin direnişinin İsrail'i savaşa çekmeyi başardığını ve savaşın İsrail'in değil Hamas'ın hedeflerini gerçekleştirdiğini söyledi.

 

Operasyonun amacına ulaşamadığını, Hamas'ın ve Hamas'la birlikte hareket edenlerin istediği noktaya geldiklerini belirten Mofaz, Hamas'ın hedefinin işgal ordusunu sürekli kan kaybedeceği bir savaşa çekmek olduğunu ve bu hedefine ulaştığını bildirdi.

 

Siyonistlerin tehlikeli bir şekilde güvenlik duygusunu kaybettiklerini kaydeden Mofaz, işgal rejimi sakinlerinin bugünlerde kendilerini güvende hissetmediklerini ve bu hissi yeniden kazanmalarını sağlamak gerektiğini söyledi.

 

İşgal rejiminde daha önce savunma bakanlığı ve genelkurmay başkanlığı yapan Mofaz, işgal hükümetinin Gazze'ye açılan savaşı yönetimini eleştirerek, operasyonun geç başladığını ve Gazze'nin erken terk edildiğini iddia etti.

 

Mofaz, "Hedeflere ulaşılmadı. Açılan caydırıcılık özelliği onarılmadı. Güneyde halk güvenlik konusunda hükümete ve güvenlik kabinesine güvenini kaybetti" dedi.