Siyonistler Yaptığı Zulmü İtiraf Etti

Siyonistler Yaptığı Zulmü İtiraf Etti

Shin Bet, 48 Filistinliye tehdit mesajları gönderdiğini itiraf etti

TERCÜME HABER/ TEVHİDHABER

İsrail basını Perşembe günü, "İsrail'in" Şin Bet güvenlik servisinin, geçen Mayıs ayında Gazze'deki savaş sırasında hem işgal altındaki 48 topraklardaki hem de işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlilere tehdit mesajları göndermek için izleme sistemini kullandığını kabul ettiğini bildirdi.

Haaretz'e göre , mesajların herhangi bir yanlış yapmakla suçlanmayan kişilere gönderildiğini ve sözlerin "uygunsuz şekilde ifade edildiğini" itiraf etti.

Mayıs ayındaki savaş sırasında, işgal altındaki '48 topraklarından binlerce işgal altındaki Kudüslü Filistinli SMS mesajları aldı. Mesaj'da şu ifadelere yer verildi:

Mescid-i Aksa'da şiddet olaylarına karışmış biri olduğunuz tespit edildi.

Metinleri alanların çoğu, o sırada Kudüs veya Mescid-i Aksa yakınlarında olmadıklarını bildirdi.

Mesajların yayınlanmasından günler sonra, "İsrail"deki Sivil Haklar Derneği başsavcıya dilekçe verdi.

"İsrail"deki Sivil Hakları Derneği, verdiği dilekçede "ibadet edenleri, tehdit etmek ve onları takip etmek Shin Bet'in yetkisini aşan bir durumdur bunun gereği bir an önce yapılmadır dedi

Adalet Bakanlığı, suçlamalardan sekiz ay sonra Shin Bet adına dereneğe yanıt verdi ve asıl amacın "devlet güvenliğine zarar vermeyi amaçlayan yasadışı faaliyetleri engellemek" olduğunu iddia etti. Bununla birlikte, Shin Bet'in "eylemenin nasıl yürütüldüğü konusunda bir hata" işlediğini kabul etti.