Siyonistler Sivil Toplum Örgütlerine Baskın Düzenkledi

Siyonistler Sivil Toplum Örgütlerine Baskın Düzenkledi

Siyonist ordu, Batı Şeria'daki 7 Filistin kurumunun ofislerine saldırdı.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Isna'nın haberine göre, , bugün (Perşembe) Siyonist rejime bağlı bir grup asker, Ramallah ve El Bireh şehirlerindeki yedi Filistinli sivil toplum kuruluşunun ofislerine baskın düzenleyerek, içlerindeki belge ve teçhizata el koydu ve onları kapatmak için yeni bir emir yayınladı. .

Siyonist rejim yetkilileri geçen yıl bir kararda bu yedi kurumdan altısını "terörist" olarak nitelendirerek ofislerinin kapatılmasını emretti.

Siyonist ordu güçlerinin saldırısında hedef alınan yedi kurum arasında tutsakların haklarını ve insan haklarını destekleyen "Al-Zameer", "El-Haq Vakfı", "Bisan Araştırma Enstitüsü", "Filistin Kadın Komiteleri Birliği", "Tarımsal Çalışma Komiteleri Birliği", "Uluslararası Çocuklar-Filistin Savunma Enstitüsü" ve "Filistin Sağlık Komiteleri Vakfına baskın düzenledi

Görgü tanıklarına göre, İsrail askerleri bu yedi kurumun ofislerine baskın düzenleyerek bilgisayarların yanı sıra dosya ve belgeleri de alıp bu ofislerin içindeki teçhizatı imha etti.

Bu kaynaklara göre, bu yedi kuruma düzenlenen saldırıda, plastik kapaklı metal mermi ve göz yaşartıcı gazla savaş ve metal mermi kullanan onlarca Filistinli ile İsrail askeri arasında çatışma çıktı.

Filistin Kızılayı, yaptığı açıklamada, çalışanlarının İsrail askerleriyle çatıştığını ve bu çatışmalarda 34 Filistinlinin yaralandığını, 1'inin gerçek kurşunla vurulduğunu, 33'ünün de göz yaşartıcı gaz soluyarak yaralandığını duyurdu.

19 Ekim 2021'de Siyonist rejimin Savaş Bakanı Benny Gantz, (bugün Filistin Sağlık Komitesi Vakfı dışında saldırıya uğrayan) altı kurumun terörist oldukları ve Halk Cephesi'ne bağlı oldukları gerekçesiyle kapatılmasına karar verdi. .

Geçen yıl Siyonist ordu, adı geçen altı kurumun ofislerine baskın düzenledi ve bazı güçlerini tutukladı ve kapattı.

Ardından Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç gibi bazı Avrupa ülkeleri bu altı kurumla işbirliğini durdurdu.

Ancak bu ülkeler bu yıl 11 Temmuz'da aldıkları karardan dönmüş ve İsrail'in iddiası için yeterli gerekçe bulunmadığı için bu kurumlarla işbirliğini sürdüreceklerini bir açıklamayla duyurmuşlardı.