Siyonistler  Mescid-i Aksa'ya Girişleri Kısıtlamaya Hazırlanıyor

Siyonistler Mescid-i Aksa'ya Girişleri Kısıtlamaya Hazırlanıyor

İşgal polisi Ramazan öncesi bir dizi kısıtlamayla Mescid-i Aksa'ya giriş için hazırlık yapıyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail polisi, bir operasyon dalgası ışığında Filistinlilerin Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'ya girme koşullarını sıkılaştırmaya çalışıyor.

Polis, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini kısıtlamaya çalışıyor, böylece sadece Batı Şeria'dan 60 yaş ve üstü erkekler ve yaş sınırı olmayan kadınlar girebiliyor.

Polis, Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya giren ibadet edenlerin, 60 yaş üstü kadın ve erkeklerin kısıtlama olmaksızın girmesine izin verilmesi de dahil olmak üzere getirilen kısıtlamaların onaylanmasını talep ediyor; 45-60 yaş arası erkekler ise Koordinasyon ve İrtibat Müdürlüğü'nden izin almak zorunda kalacak.

Kudüs'teki işgal polisi, "Kan 11"e göre, Ramazan ayında "isyan ve kışkırtma" olarak nitelendirdiği olaylara katılmaları halinde şehirden kovmayı planladığı eylemcilerin bir listesini de hazırladı.

Polis, olası bir güvenlik artışıyla birlikte Arap vatandaşlarının işgal altındaki şehre ulaşmasını engellemek amacıyla "kışkırtıcı" taşıyacaklarını iddia ederek Kudüs'e giden otobüsleri aramak için 1 ve 6 numaralı güzergahlarda kontrol noktaları ve kontrol noktaları kurmayı planlıyor.

Öte yandan İsrail ordusu, 45 yaş ve üstü erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verilmesi gerektiğine inanıyor ve İsrail Başbakanı Naftali Bennett bunu destekliyor.