Siyonistler Esir Askeriyle İlgili Yeni Bir Video Yayınladı

Siyonistler Esir Askeriyle İlgili Yeni Bir Video Yayınladı

İsrail, Direnişin Elindeki Hadar Goldin'in Esir Alınmasıyla İlgili Yeni Bir Video Yayınladı

Tevhidhaber / Haber Merkezi

İsrail Esir Askerlerinin Akıbetini Öğrenmek İçin Yoğun Çaba İçerisinde

Yedioth Ahronoth gazetesi 51 gün süren Gazze savaşı sırasında direniş güçleri tarafından esir alınan siyonist asker Hadar Goldin ile ilgili yeni bir video yayınladı.

Gazze'ye yoğun saldırıların yaşandığı dönemde direniş güçlerinin yaptığı operasyon sonrası esir alınan askerin operasyon sırasında telsizlere gelen sesinde çığlık attığı duyuluyor.

O tarihten itibaren esir alınan askerlerinin akıbetini bilmeyen İsrail, Hadar Gldin'in öldüğünü iddia etmişti.

Videoda Hadar Golden'in direniş tugayı tarafından esir alınmasından sonra başka bir siyonist askerin onu aramak için tünele girmesi gösteriliyor. Ancak siyonist asker tünelde esir alınan subayın sadece elbiseleriyle karşılaşıyor.

Siyonist gazete video görüntülerini yayınlarken, Hamas'ın 1 Ağustos 2014 tarihinde ateşkesi ihlal edip Rafah'taki tünellerden birini kullanarak adı geçen işgalciyi esir aldığı iddiasında bulundu. Konuyla ilgili haberde işgalci saldırgan komutanın esir alındığı gün için de "Kara Cuma" nitelemesi kullanılması dikkat çekti. Konuyla ilgili haberde ayrıca işgal devletinin askerî savcılığının yakında, olay yerine operasyonu düzenleyen askerî birimdeki subaylar hakkında esir alma eyleminin engellenmesi için bir şey yapmamalarından dolayı soruşturma davası açacağı duyuruldu.

İşgalci komutanın esir edilmesi eylemiyle ilgili bilgi ve görüntülerin yer aldığı videoda aynı zamanda 51 gün süren vahşi savaştan ve korkunç yıkımlardan da görüntülere yer verildi.

Hamas'ın Siyasi Birim başkan yardımcısı İsmail Heniyye de dün akşam saatlerinde yaptığı bir açıklamada Filistin direnişinin elinde işgalci askerlerden esirlerin bulunduğunu, ancak sadece bunun bilgi olarak açıklandığını bunun ötesinde herhangi bir bilginin dışarıya verilmediğini duyurmuştu.

Filistin direnişi kaçırılan siyonist askerlerin akıbetini öğrenmek isteyen İsrail'e Batı Yaka ve Gazze'de ki siyonistlere çalışan ajanların isim listesini verme şartını koşmuştu.

Bazı direniş liderleri çok yakında büyük bir takas anlaşması için hazırlıklara başlanacağını belirtse de esir alınan iki asker ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

23 yaşındaki Hadar Goldin İngiliz Yahudi ailesine mensup ve Siyonist İsrail'in Savunma Bakanı Yalon'un kuzeniydi.

Savaş sırasında Gazze'ye çok yönlü saldırıların ve onlarca sivilin şehid edildiği bir tarihte direnişin bu operasyonu İsrail'i can evinden vurmuştu.

İşte İsrail basının bugün yayınladığı o görüntüler;

Kaynak: Tevhidhaber.com