Siyonist Yetkili: Nasrallah Bize Neyle Meşgul Olmamız Gerektiğini Hatırlattı

Siyonist Yetkili: Nasrallah Bize Neyle Meşgul Olmamız Gerektiğini Hatırlattı

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hassan Nasrallah'ın dünkü konuşmasında "İsrail"i taş devrine döndürme tehdidine ilişkin sözleri siyonist İsrail medyasında geniş yer buldu

İsrail medyası, eski işgal güvenlik bakanı ve "Evimiz İsrail" partisinin başkanı Avigdor Lieberman'ın Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hassan Nasrallah'ın "bizi diğerlerinden daha iyi bildiğini" söylediğini aktardı.

Buna karşılık üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Temmuz 2006 savaşındaki zaferin yıldönümünde dün yaptığı konuşmada işgal genelkurmay başkanı Herzi Halevi'ye yönelik saldırı ve Seyyid Nasrallah'ın Güvenlik Bakanı Yoav Gallant'a yönelik tehdidini yorumladı.

Kan kanalının internet sitesinde güvenlik yetkilisi Aryeh Golan'ın bir radyo programında "siyasi nizam Genelkurmay Başkanı'nı kınamakla meşgulken, Nasrallah bize neyle meşgul olmamız gerektiğini hatırlattı" dediğini bildirdi.

Dün Başbakan Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, eski Likud üyesi ve medya kişiliği Erez Palmyra'nın Halevy'nin tarihteki en başarısız ve yıkıcı genelkurmay başkanı olarak anılacağını söylediği bir gönderisini paylaşarak Siyonistler arasında büyük tepki çekti.

Siteye göre Netanyahu, aynı paylaşımı yaklaşık 12.5 bin takipçisi bulunan Telegram kanalında da paylaşmış ve birkaç dakika sonra silmiş.

Ardından işgalci İsrail güvenlik bakanı Yoav Gallant bunu kınadı ve Halevy'yi öven resmi bir açıklama yaptı.

Çeşitli İsrail medya kuruluşları, Seyyid Nasrallah'ın Temmuz 2006 savaşındaki zaferin 17. yıldönümünde yaptığı ve "İsrail"i taş devrine döndürmekle tehdit ettiği konuşmasına yorum yaptı.

Dün, Siyonist "Kanal 13"ün Arap çoğrafyası yorumcusu Hezi Smentov, "Hizbullah Genel Sekreteri İsrail'deki siyasi durum hakkındaki bilgisini göstermeye devam ediyor ve konuşmasında" İsrail ordusunun durumunun "belirsiz" olduğunu duyuruyor. İsrail'deki iç bölünmenin ardından yaşanan en kötü şey " dedi

KAYNAK: TEVHİDHABER