Siyonist Rejimin Mescid-i Aksa'ya Yönelik  Tehlikeli Planı Ortaya Çıktı

Siyonist Rejimin Mescid-i Aksa'ya Yönelik Tehlikeli Planı Ortaya Çıktı

Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'ya yönelik en tehlikeli planının ayrıntıları

Siyonist rejim, İslam ve Hristiyan kutsal mekanlarına hakim olmak ve Filistinliler ve hatta Arap ve İslam ülkeleri ile herhangi bir resmi anlaşma ve anlaşma yükünden kaçınmak için kötü niyetli ve ırkçı planlarını uygulamak için her fırsatı kullanıyor.

, Rai Al-Youm gazetesine göre, bölgedeki anlaşmazlıklar, çatışmalar ve şiddetli çatışmalar ve Arap ülkeleriyle ilişkilerin normalleşme süreci, Siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırganlığını sürdürmesi için uygun bir zemin ve yeşil ışık yakıyor.

Ancak Siyonist rejim bu kez tüm odağını her gün yerleşimcilerin saldırılarına ve tecavüzlerine maruz kalan Mescid-i Aksa'ya çevirdi. Şimdi Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'yı tamamen kontrol altına alma ve Ürdün'ün bu cami üzerindeki vesayetini kaldırma planından bahsediyoruz.

Knesset'te Likud partisi üyesi Amit Helivi bu plana öncülük ediyor ve asıl amacı Mescid-i Aksa'yı kontrol altına almak.

"Zaman Yisrael" internet sitesinin siyasi muhabirinin haberine göre bu plan, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar ve Yahudiler arasında taksim edilmesiyle ilgili. Müslümanlara Kubali Camii ve çevresindeki meydanları içeren bir meydan veriliyor. Öte yandan Kubbet-üs-Sahra da dahil olmak üzere kuzey bölgesindeki Yahudilere yer veriliyor. Ayrıca Yahudilerin Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarından polis eskortu olmadan girmesine izin veriliyor.

Ürdün'le Mescid-i Aksa konusunda yapılan anlaşmayla ilgili olarak Halevi'nin planı, yabancı bir ülkenin cami yönetimine müdahale etme hakkı olmadığı için Ürdünlüleri camiden kovmayı içeriyor.

Bu plan, Knesset'te Siyonist rejimin bu cami üzerindeki egemenliğini uygulamaya ve Yahudilere dini ritüelleri gerçekleştirme hakkı vermeye çalışan bir Yahudi lobisinin oluşumuyla aynı zamana denk geliyor.

Kudüs'ün işgalinden bu yana Siyonist hükümet, El Halil'deki İbrahimi Camii'nin bir benzerini hayata geçirmek için Mescid-i Aksa'nın zamanını ve yerini Müslümanlar ve Yahudiler arasında bölmeye çalışıyor. Mescid-i Aksa'nın bölünmesi artık Siyonist rejimin aşırılık yanlısı hükümetinin önceliklerinin başında geliyor.

Bu bağlamda Filistinli taraflar, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'yı bölme ve Yahudileştirme kararına karşı uyarıda bulundu.

Bir karargahı Ürdün'de bulunan Filistin Yurtseverler Konseyi, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırganlığının amacının bu camiyi Yahudileştirmek ve bölmek olduğu uyarısında bulundu.

Hamas hareketi, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'yı bölme planlarının tehlikesi konusunda da uyarıda bulundu.

Bu hareket, Siyonist aşırılık yanlılarının Mescid-i Aksa'yı bölmek amacıyla Mescid-i Aksa'ya saldırmaya devam ettiğini duyurdu.

Filistin İslami Cihat hareketi de şunu duyurdu: Filistin halkı Mescid-i Aksa'yı korumak için ayağa kalkmalı. Bu, direniş faaliyetinin yeniden başlamasının yolunu açar.

Ürdün'de 81 milletvekili, Müslümanların Mescid-i Aksa'da namaz kılma yasağını protesto etmek için hükümet yardımcılarından Siyonist rejimin Amman'daki büyükelçisini çağırmalarını istedi.

Geçen Mayıs ayında Ürdün Parlamentosu, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'ya yönelik eylemleri nedeniyle Tel Aviv'in Amman büyükelçisini sınır dışı etmeyi kabul etti.

Kaynak:TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı