Siyonist  Medya: Suudi Arabistan'dan Kırmızı Sinyal Aldık

Siyonist Medya: Suudi Arabistan'dan Kırmızı Sinyal Aldık

Siyonist rejim TV kanallarından Kanal 13’ün bir analisti, Suudi yetkililerin iki İsrailli bakana vize verilmesine karşı çıkmasını Riyad’dan Tel Aviv’e kırmızı bir sinyal olarak nitelendirdi.

Siyonist rejim medyası dün, Suudi yetkililerin, iki İsrail bakanın Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) konferansına katılması için vize verilmesini ertelediği haberini duyurdu ve bunu Riyad'dan Tel Aviv'e kırmızı sinyal olarak nitelendirdi.

Bu haber kanalları, “Gelecek hafta Riyad'da yapılması planlanan toplantı şu anda Siyonist bakanlar için iptal edilmiş durumda” dedi.

Bu Siyonist medya haberinde şu açıklamalarda bulundu: ‘Bu konferansa Dışişleri Bakanı Eli Cohen ve Binyamin Netanyahu Kabinesi Eğitim Bakanı Yoav Kish'in katılması gerekiyordu.

Ancak İsrail'deki üst düzey kaynakların ifadesine göre bu iki bakan, Suudilerin geciktirmesi üzerine bu toplantıya katılma davetlerini kabul etmeme kararı aldı.

Siyonist Rejim TV kanallarından Kanal 13 analisti Marveh Felberg konuyla ilgili analizinde şu ifadelerde bulundu: ‘UNESCO'nun bu davetinin reddedilmesi ABD'nin tavsiyesinin ardından gerçekleşti. ABD'li kaynaklar son haftalarda diğer İsrailli kaynaklarla konuşmuş ve onlara İsrailli yetkililerin Suudi Arabistan'daki varlığının zamansız olduğunu ve Riyad'ı utandıracağını açıklamıştı.’

Bu Siyonist analist, Tel Aviv kabinesindeki bakanlara vize verilmemesi konusunu "kırmızı sinyal" olarak nitelendirdi.

Tel Aviv yetkilileri hâlâ Suudi Arabistan'la ilişkileri normalleştirmeyi umuyor ve dün gece Siyonist rejimin güvenlik kurumlarının liderleri, Riyad'la ilişkilerin normalleştirilmesinin sonuçlarını değerlendirmek üzere bir toplantı düzenledi.(Ajanslar)