Siyonist Medya: Netanyahu ile Ordu Komutanları Arasında Güven Krizi Var

Siyonist Medya: Netanyahu ile Ordu Komutanları Arasında Güven Krizi Var

Netanyahu ile ordu liderleri arasındaki güven krizi Gazze savaşına gölge düşürüyor. Siyonist bir gazete ayrıntıları ortaya koyuyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Galant liderliğindeki ordu liderleri arasında yaşanan güven krizi, Gazze'ye yönelik savaşın kararlarına gölge düşürüyor.

Siyonist Yedioth Ahronoth gazetesi pazartesi günkü bir haberde, "bu güven krizi, İsrail'e 7 Ekim'de verilen korkunç hasara ek olarak daha fazla hasara yol açıyor ve savaşta ilerlemeyi ve acı verici kararlar da dahil olmak üzere kararlar almayı zorlaştırıyor" dedi.

Hamas ve Gazze'deki Filistinli gruplar tarafından başlatılan El Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından İsrailli analistler, güvenlik servislerinin saldırıyı öngörememesini "siyasi yansımaları olacak feci bir başarısızlık" olarak değerlendirdiler.

Siyonist Yedioth Ahronoth gazetesi "Netanyahu'nun, olan her şeyden (Hamas'ın 7 Ekim'de Gazze çevresindeki yerleşimlere saldırması) sorumlu olduğu düşünülen üst düzey IDF yetkililerine kızgın olduğunu ve generaller tarafından ifade edilen görüş ve değerlendirmelere sabırsızlıkla tepki verdiğini ve planlarını kabul etmiyor yorumunu yaptı.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Pazar günü düzenlediği basın toplantısında, İsrail ordusunun kara harekâtını başlatmaya hazır olduğunu ve siyasi düzeyin emirlerini beklediğini duyurdu.

Gazze'deki savaş İsrail toplumunda geniş bir fikir birliğine yol açtı, ancak hükümetin ve ordunun tepesinde durum farklı.

Pazar günü, Haaretz, "Netanyahu, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısını öngörememesinin sorumluluğundan kaçmaya ve sorumluluğu ordunun omuzlarına yüklemeye çalışıyor" diye yazdı.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı