ABD Ortakları ile Yemen'de Kara Harekatına Hazırlanıyor

ABD Ortakları ile Yemen'de Kara Harekatına Hazırlanıyor

Sana Hükümeti’ne bağlı komutan, ABD'nin paralı askerleri, vekil ve doğrudan kendi güçleri aracılığıyla Yemen'de bir askeri operasyon için gizlice çalıştığını açıkladı

Ypagency’nin haberine göre, Sana Hükümeti güçlerine bağlı "el-Vehbi Tugayları" Komutanı Tümgeneral Bakil Salih el-Vehbi, ABD'nin bölgedeki şüpheli hareketlerinin Yemen güvenlik ve askeri güçleri tarafından takip edildiğini söyledi.

Tuğgeneral el-Vehbi, Amerikan’ın paralı askerleri, vekil ve doğrudan kendi güçleri aracılığıyla Yemen'de yakın bir zamanda askeri operasyon gerçekleştirmek için gizlice çalıştığını açıkladı.

Salih el-Vehbi, ABD’nin Hadramut, el-Mehra ve bazı Yemen adalarında ya da Suudi Arabistan'da gizli toplantı ve hareketlerinin açığa çıktığını, hedef ve amaçlarının belli olduğunu belirtti.

el-Vehbi, denizde başarısız olan Amerikan’ın şimdi de Yemen’in Gazze'ye desteğini durdurmak ve Yemen'de barış görüşmeleri için yürütülen uluslararası çabaları engellemek umuduyla savaşı karaya taşımaya çalıştığını vurguladı.

Amerika’yı, cephelerde gerilimin tırmanması halinde ağır yenilgiler ve acı verici saldırılarla karşı karşıya kalacağı konusunda uyaran el-Vehbi, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli birlik ve oluşumlarıyla birlikte yüksek savaş hazırlığı içinde olduğunu ve Yemen halkının Amerika ile doğrudan karşı karşıya gelmeye istekli olduğunu bildirdi.

El-Vehbi, ABD Deniz Kuvvetleri’nin "USS Dwight D. Eisenhower" uçak gemisi ve "USS Gravely" destroyerinin Kızıldeniz'den Doğu Akdeniz'e çekileceğine ilişkin açıklamalarını ise şöyle yorumladı: "Uçak gemisi ve destroyerin Kızıldeniz'den çekilmesi bariz bir askeri aldatmacadan başka bir şey değildir." (YDH)