Siyonist Medya: Batı Şeria'dan Atılan Roketleri  Hafife Almayın

Siyonist Medya: Batı Şeria'dan Atılan Roketleri Hafife Almayın

İsrail medyası: Batı Şeria'dan yerel roket ateşi tehdidini hafife almayın

Bugün Perşembe günü İsrail medyası, Batı Şeria'dan gelecek veya Gazze Şeridi'nden işgal altındaki Filistin topraklarının merkezine ulaşabilecek roket füzeleri tehdidini hafife almama çağrısında bulundu.

İsrail medyası, son üç aydır Filistin direnişinin Batı Şeria çevresindeki yerleşimleri ev yapımı roket güdümlü el bombalarıyla hedef aldığını söyledi .

İki yedek tugay, Uzi Dayan ve Gad Shamni ve Homa bölgesinin eski başkanı Uzi Rubin, direnişin hedef alınmasını ve yerel top mermisi yapma fenomeninin erkenden ortadan kaldırılmasını tavsiye etti.

Rubin, güvenlik ve askeri kurumlara, menzilleri yüzlerce kilometreyi bulan roket ve füzelerin tehdidiyle ilgilenmeleri çağrısında bulunarak, bu yerli füzeleri hafife almamalarını tavsiye etti.

Rubin, füze atışlarının Gazze Şeridi'nden başladığını hatırlatarak, bugün Batı Şeria'da yaşananlarla 2000-2002 yılları arasında Gazze Şeridi'nde yaşananlar arasındaki benzerlikleri anlattı.

İsrail medyası, Hamas ve İran'ın Batı Şeria'da füze kapasitesi geliştirmek için çalıştıklarına dikkat çekerek, "Örgütün Batı Şeria'daki askeri kolunun faaliyetlerinden Hamas yetkilisi Saleh Al-Aruri sorumludur. Al-Aruri daha önce Batı Şeria'daki direnişin roket güdümlü el bombalarıyla başarılı olacağını umuyor dedi

İsrail medyası, İran Devrim Muhafızları komutanı Hüseyin Selami'nin Batı Şeria'yı İsrail'e roket atmak için bir üs haline getirmekle tehdit ettiğini aktardı.Bugün "silah elde etmek kolay ve teknolojik transfer kısıtlanamaz." dedi

Eski yedek Tümgeneral Uzi Dayan ise, "Filistinli gruplar için kolay olduğu için" füze saldırılarını hafife almama çağrısında bulunarak, fırlatmak için bir araca ihtiyaç duymadıklarını, daha ziyade savaş ilkelerinin "füzeyi ateşlemeye" dayandığını da sözlerine ekledi.

Dayan, Batı Şeria'daki grupların roket güdümlü el bombası üretme yeteneklerinin bugün zayıf olduğuna, ancak gelişip gelişebileceğine işaret ederek, füze tehdidini yerleşimciler için "çok zararlı" olarak nitelendirdi.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı