Siyonist Lieberman: Kuzey Cephesini Kaybettik!

Siyonist Lieberman: Kuzey Cephesini Kaybettik!

İsrail eski dışişleri bakanı ve savunma bakanı Avigdor Lieberman, Lübnan sınırının kuzey kesiminde İsrail savaş kabinesinin bölgeyi kaybettiğini söyledi.

İsrail medyasının haberine göre eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, "İsrail’in hızla uyanmaması halinde güvenliğinin stratejik kısımları üzerindeki kontrolünü kaybedeceği konusunda uyardı.

"Savaş kabinesi Kuzey'i kaybetti" diyen Lieberman, Gazze'de görülen Hamas hükümetine bağlı polis memurlarının olağan görevlerini yerine getirirken çekilmiş fotoğraflarını yorumladı.

"Hizbullah ile yaşananlar birinci derece ihmaldir" ifadelerini kullanan Lieberman şöyle devam etti: “Gazze'nin son günlerde kaydedilen görüntülerinde, rutin işlerine dönen Hamas polislerinin Gazze'nin prestijli mahallesi Er-Rimmel'de görev yapmaya başladığı görülüyor. Cibaliya’da dolu pazarların alabilecekleri her şeyi satın alan insanlarla dolup taştığını gösteren fotoğraflar var. Şifa Hastanesi'nin cerrahi operasyonlar da dahil olmak üzere tam olarak faaliyete geçtiği bildiriliyor."

Lieberman, söz konusu görüntülerin, özellikle rutine dönmekten hala çok uzak olan ve İsrail'in dört bir yanına dağılmış olan on binlerce yerleşimci için olumsuz etkisinin olacağını bildirdi.

Sosyal medyada dolaşan fotoğraflarda yüzlerce Filistinli polis memurunun Cibaliya, Gazze, Deyr el-Beleh, Han Yunus ve Refah'ta konuşlandığı görülüyor.

Aktivistler, polisin Gazze Şeridi'nde devam eden savaş nedeniyle oluşabilecek herhangi bir güvenlik kaosuna karşı görevlendirildiğini belirtiyor.

Polis personelinin Gazze Şeridi'ndeki şehirleri terk etmediği ancak mevcut şartlar göz önüne alındığında konuşlandırılmalarının dikkat çekici olduğu belirtiliyor.

Lieberman'ın Lübnan'la ilgili açıklamaları, Israel Hayom gazetesinin "Bize Hizbullah'ın caydırıldığını söylemeyin" başlıklı haberiyle birlikte geldi.

Açıklamada, "Son haftalarda Hizbullah'ın kuzey sınırında yaşayanların evlerini hedef alması, bu durumun zaten ölümcül bir rulet oyununa dönüştüğü" belirtildi.

Gazetenin kuzeydeki muhabiri, "bakanlara, kabine üyelerine ve genelkurmay tugaylarına, aile üyelerine içlerinden birinin kuzey sınırında yaşamak isteyip istemediğini sormaları" çağrısında bulundu.

Gazete, kimsenin kuzey cephesi olarak isimlendirilen Lübnan’a yakın yerleşim birimlerinde yaşamak istemediği bildirdi.(YDH)