Siyonist İsrail'den Azerbaycan Hamlesi

Siyonist İsrail'den Azerbaycan Hamlesi

İsrail, Azerbaycan ile ekonomik işbirliğini geliştirmeye çalışıyor

Dışişleri Bakanı Eli Cohen başkanlığındaki üst düzey bir İsrail heyeti, ekonomi, güvenlik, enerji ve yenilik alanlarında onunla işbirliğini geliştirmek için Salı günü Azerbaycan'a resmi bir ziyarete başlayacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Cohen siber güvenlik, ülke güvenliği, su yönetimi ve tarım alanlarından 20 şirketin yer aldığı büyük bir ekonomik heyete liderlik ediyor.

Bakanlık, ziyaretin süresini açıklamadan, "Dışişleri Bakanı Cohen, İsrail ile Azerbaycan arasında gelişen ticareti desteklemek için büyük bir ekonomik heyete liderlik edecek." dedi.

Açıklamada, Azerbaycan'ın "Güney Kafkasya'da stratejik konuma sahip Şii ülkesi ve enerji alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri" olduğu belirtildi.

Cohen'in "Azerbaycan Cumhurbaşkanı (İlham Aliyev) ve Dışişleri Bakanları (Ceyhun Bayramov) ve Ekonomi Bakanı (Mikhail Jabrov) ile iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin derinleştirilmesini görüşmek üzere bir araya gelmesi bekleniyor

İsrail Dışişleri Bakanlığı, "Dışişleri Bakanlığı Ekonomi Departmanı, İhracat Enstitüsü ve Bakü'deki İsrail Büyükelçiliği tarafından organize edilen işadamlarından oluşan heyetin Azerbaycan'daki şirketler ve devlet kurumlarıyla onlarca görüşme yapacağını" bildirdi

Kaynak: TEVHİDHABER