Siyonist İsrail'de  Ortalık Karışıyor !   Onlarda Sokağa Çıktı

Siyonist İsrail'de Ortalık Karışıyor ! Onlarda Sokağa Çıktı

Binlerce İsrailli, planlanan yargı değişikliklerini desteklemek için Kudüs'te toplandı

Onbinlerce İsrailli, aşırı sağcı koalisyon hükümetinin Yüksek Mahkeme'nin yetkilerinin birçoğunu kaldırması için tartışmalı planladığı yasaya desteklerini ifade etmek için Kudüs'te gösteri yaptı.

İsrail Knesset'inin önünde mavi ve beyaz bayraklardan oluşan bir deniz belirdi ve bu bayraklar, planlanan yasaya karşı protestoların sembolü olarak da kullanıldı. Birçok gösterici, İsrail'in aşırı sağcı partilerini desteklemek için rozetler ve bayraklar taktı. Göstericiler, "Millet yargıda reform istiyor" sloganları attı.

Ancak yargı reformu planlarına karşı haftalardır ülkeyi etkisi altına alan protestolar, planların açıklanmasından bu yana neredeyse her Cumartesi gecesi ülkenin dört bir yanındaki şehirlerde büyük kalabalıkları kendine çekiyor. Son anketler, reform planlarının hiç de popüler olmadığını gösteriyor.

Aşırı sağcı MK ve İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich kalabalığa, "Burada oturan tüm arkadaşlarıma bakın, bizim ne kadar gücümüz var. Onların medyası, protestoları finanse eden zenginleri ve bizim de ulusumuz var." "Düzeltilmesi gerekenleri düzelteceğiz" diye ekledi.

İsrail'de, destekçilerin İsrail yetkilileri arasında dengeyi geri getireceğini söylediği ve eleştirmenler, iktidardakilerin gözetimini kaldıracağını söyleyen planlanan yasa konusunda kutuplaşma var.

Kaynak: TEVHİDHABER