Siyonist İsrail'de Kaos ! Siyonist  Orduda Büyük Kriz !

Siyonist İsrail'de Kaos ! Siyonist Orduda Büyük Kriz !

İsrailli öğrenciler 'faşist' hükümet altında askerlik yapmayı reddediyor

200'den fazla İsrailli öğrenciden oluşan bir grup, yeni aşırı sağ hükümet döneminde "faşizmin" ve diktatörlüğün yükselişini gerekçe göstererek askere alınmayı reddettiklerini açıkladı.

Tel Aviv'deki bir protestoda sergilenen bir mektupta öğrenciler, "İsrail yönetimi altında yaşayan herkese demokrasi garanti edilene kadar taslak hazırlamayacaklarını" söylediler.

İmzacıların çoğu askere alınmak üzere olan lise son sınıf öğrencileri. İsrail'de büyüyen " faşizm " ve Filistin Toprakları'nın işgaline karşı çıkmak için "Diktatörlüğe Karşı Gençlik" adlı bir örgüt kurdular.

Öğrenciler, "Şu anda hükümetin kontrolünü elinde bulunduran bir grup faşist yerleşimciye iyi niyetle hizmet edemeyeceğimize karar verdik" dediler. Hükümeti, kontrolü Batı Şeria'daki işgali ve apartheid'ı derinleştirmeyi amaçlayan faşist yerleşimcilere bırakmakla suçladılar.

Gençler, duruşları nedeniyle yüksek bir bedel ödeyecek olsalar bile, akranlarından daha fazlasını davaya kazanmayı umuyorlar. Sophie isimli öğrencilerden biri, askerlik yapmayı reddettiği için bir sonraki adımının kasım ayında başlayacak olan askeri hapishanede kalmak olduğunu belirtti. Yine de söylemin değiştiğini kaydetti.

Anketler İsrailli gençler arasında red yönündeki desteğin arttığını gösteriyor. Eleştirmenler Başbakan Binyamin Netanyahu'yu, yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili soruşturmadan kaçmak için demokratik kurumları baltalamakla suçluyor. Artık askerlik yapmayı reddeden öğrenciler, totaliter özlemlere sahip liderlerin yönettiği bir orduya vicdanen katılamayacaklarını söylüyorlar.

Kaynak: TEVHİDHABER