Siyonist İsrail Yeni Anlaşma İmzalayacak

Siyonist İsrail Yeni Anlaşma İmzalayacak

İsrail ve Çin serbest ticaret anlaşmasına yaklaşıyor

İsrail, iki taraf arasında bir serbest ticaret anlaşması için baskı yapmak üzere Çin ile müzakerelerinde ilerleme kaydetti, çünkü Tel Aviv geçtiğimiz günlerde anlaşmanın imzalanması için Çin ile bir dizi habersiz toplantı yaptı.

İsrail gazetesi "Globes", Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan alıntı yaparak, geçen Mart ayında Tel Aviv'de Çin ve İsrail hükümetlerinin temsilcileri arasında yeni bir doğrudan görüşmeler turu yapıldığını belirterek, görüşmelerin hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydetti. .

Gazeteye göre geçen ay yapılan görüşmeler Tel Aviv ile Pekin arasında 2016'dan bu yana sekizinci ve Kasım 2019'dan bu yana ilk kez yüz yüze gerçekleştiriliyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, "iki taraf, mal değişimi, karşılıklı gümrük prosedürleri, sağlık prosedürleri, e-ticaret, çevre kalitesi, mülkiyet hakları dahil olmak üzere çeşitli konularda derinlemesine istişarelerde bulundu

Görüşmelere aşina bir kaynak, "Globes" gazetesine verdiği demeçte, görüşmelerin müzakerelerin "ileri" bir aşaması hakkında olduğunu belirterek, iki taraf arasındaki önemli boşlukları kapatmaya odaklanıldığını kaydetti.

Kaynak, "iki taraf arasındaki anlaşmayı cari yıl içinde imzalama" olasılığına dikkat çekti.

İsrail ile Güney Kore arasında 2021'de imzalanan ticaret anlaşmasına ve İsrail'in geçmişte imzaladığı diğer benzer anlaşmalara benzer şekilde, böyle bir anlaşmanın resmi olarak onaylanması ve yürürlüğe girmesi bir yıldan fazla sürebilir.

Çin, ABD'den sonra İsrail'in en büyük ikinci ticaret ortağı ve 2022'de iki taraf arasındaki ticaret hacmi, bir önceki yıla göre %11,6 artışla yaklaşık 24,45 milyar doları buldu.

"Globes" tarafından sağlanan verilere göre, Çin ile İsrail arasındaki ticaret alışverişi, otomotiv sektöründe önemli bir artışa sahne oldu.