Siyonist  İsrail Yemen, Pakistan ve İngiltere’de Protesto Edildi

Siyonist İsrail Yemen, Pakistan ve İngiltere’de Protesto Edildi

Siyonist rejim güçlerinin Mescid-i Aksa’da namaz kılan ve itikâfta bulunan Filistinlilere düzenlediği baskınlar ve Gazze’de gerçekleştirdiği hava saldırıları birçok ülkede protesto dalgasına neden oldu.

Pakistan'ın Peşaver kentinde Cemaat-i İslami Partisi'nin destekçileri, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik son saldırılarını protesto etmek için bir araya geldi.

Protestocular, işgalci güçlerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlar ve Filistinlilere yönelik zulümleri kınadılar. Grup, Siyonist rejimin Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği insan hakları ihlallerinin son bulmasını talep ederken, Filistin halkına desteklerini de dile getirdiler.

Öte yandan, Siyonist rejim güçlerinin Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik saldırıları işgalci İsrail'in Londra Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi tarafından da protesto edildi.

Mescid-i Aksa'nın Dostları (FOA) ve Filistin Dayanışma Kampanyası (PSC) gibi örgütlerin organize ettiği protesto kapsamında yüzlerce kişi Londra'nın Kensington bölgesindeki Büyükelçilik dışında bir araya geldi.

Büyükelçilik önünde kurulan platformda konuşma yapan FOA'dan Saudah Badat, Siyonist rejimin 2020'den bu yana her ramazanda Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Badat, batı medyasında yaşananlara ilişkin kullanılan "şiddet olayları" nitelemelerini eleştirerek şu ifadelerde bulundu: ‘Bu iki eşit tarafın çatışması değil. Bu apartheid bir gücün işgalini genişletmesi, İslam'ın en kutsal üçüncü mekanında, en kutsal ayında, ibadet edenleri gözaltına almasıdır. İbadethanelere yapılan saldırılar terör saldırısı sayılmalıdır. İngiliz hükümetini İsrail'e karşı yaptırım uygulamaya zorlamak için herkesi kendi bölgesinin milletvekiliyle temasa geçmeye çağırıyoruz.’

Aynı zamanda Yemen'in çeşitli illerinde de Siyonist rejim güçlerinin Mescid-i Aksa baskınlarına tepki amacıyla gösteriler düzenlendi.

Yemen'in güneybatısında Taiz ilinde aktivistlerin çağrısı üzerine, kent merkezindeki Özgürlük Meydanı'nda Siyonist rejim güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını protesto etmek için onlarca kişi toplandı.

Göstericiler, Siyonist rejimin gerilimi tırmandırmasını kınayan ve Filistin halkının mücadelesini destekleyen ifadelerin yazılı olduğu dövizler taşıdı.

San’a ve Hudeyde'deki gösterilerde Müslüman toplumlara Filistin halkı ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını durdurması için Siyonist rejime baskı yapmaları çağrısı yapıldı.(Ajanslar)