Siyonist İsrail Suriye'yi Vurdu

Siyonist İsrail Suriye'yi Vurdu

Şam'ın güney çevresinde ve uluslararası havaalanı yolunun yakınında yeni İsrail saldırısından kısa bir süre sonra, Rusya Uzlaşma Merkezi, 4 İsrail savaş uçağının (F-16) Golan Tepeleri'nden Şam'daki hedeflere seyir füzeleri fırlattığını duyurdu

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Suriye'deki Rusya Uzlaşma Merkezi bugün Salı günü yaptığı açıklamada, 4 İsrail F-16 savaş uçağının Golan Tepeleri'nden Şam'daki hedeflere seyir füzeleri fırlatarak iki Suriye askerini yaraladığını duyurdu.

Merkezin müdür yardımcısı Tümgeneral Oleg Egorov, yaptığı basın açıklamasında, “20 Aralık 2022 günü saat 00:35 ile 00:40 arasında Golan Tepeleri bölgesinden 4 İsrail askeri uçağı (F-16) hava saldırısına uğradı. Şam vilayetindeki askeri tesislere yönelik bir füze, iki Suriye askerinin yaralanmasına neden oldu." dedi

Rus yetkili, iddiasına göre "İsrail"in Şam'ın dış mahallelerine yönelik füze saldırısına ilişkin resmi bildirisinde "İran'a bağlı silahlı grupları hedef aldığını" belirttiğini sözlerine ekledi.

Suriye Savunma Bakanlığı ise Salı gecesi İsrail'in Şam kenti yakınlarındaki bazı noktalara düzenlediği saldırıda iki Suriye askerini yaraladı.

Suriye askeri kaynağı, hava savunmasının İsrail saldırganlığının bir dizi füzesini düşürdüğünü ve bunun 2 askerin yaralanmasına ve bazı maddi kayıplara neden olduğunu belirtti.

Geçen ayın 19'unda, Suriye askeri bir kaynak resmi Suriye ajansı SANA'ya İsrail işgalinin Akdeniz üzerinden Banias'a orta ve kıyı bölgesindeki bazı noktaları hedef alan bir hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Bu saldırı, İsrail'in Humus kırsalında 2 Suriye askerinin öldüğü, 3 askerin yaralandığı ve maddi kayıplara yol açtığı başka bir saldırıdan günler sonra gerçekleşti.