Siyonist İşgalcilerden Skadal Karar: Filistinliler Gidiyor Hintliler Geliyor !

Siyonist İşgalcilerden Skadal Karar: Filistinliler Gidiyor Hintliler Geliyor !

İsrail, Filistinlilerin yerine 10 bin Hintli işçi getiriyor

İsrail, Filistinli işçilere güvenmek yerine Hindistan'dan 10.000 işçi ithal etmeye karar verdi. Hindistan Hükümeti, İsrail ile ülkeye 10.000 Hintli işçi getirmek için bir anlaşma imzaladı. Bu işçilerin yarısı inşaat sektörüne, kalan yarısı ise hemşirelik yapcak .

İsrail'deki Nüfus ve Göçmenlik Kurumu, Hindistan'dan gelen işçilerin çalışkan, deneyimli ve akıcı İngilizce bildiklerini belirtmektedir. İsrail'de, özellikle hemşirelik ve inşaat alanlarında artan işgücü talebini karşılamaları bekleniyor.

Bu anlaşmaya varma çabalarının bir parçası olarak, çok bakanlıktan oluşan bir heyet, bakım ve inşaat sektörlerinde işçi çalıştırmaya yönelik bir plan üzerinde çalışmak üzere geçen Mart ayında Hindistan'ı ziyaret etti. Heyet, eğitim merkezlerini gezerek, işçilere gelmeden önce verilen eğitimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu aşamada, her iki tarafın uzmanları tarafından anlaşmaların hazırlanmasının ardından, anlaşmaların hükümetler tarafından onaylanmasının son aşamasına geliniyor. Nüfus ve Göç Bakanlığı sözcüsü, "Anlaşmaların kısa süre içinde onaylanmasını bekliyoruz ve vasıflı işgücünün düzgün ve denetimli bir şekilde istihdam edilmesi için gerekli mekanizmaları yakında kurmaya başlayacağız."

Filistinli işçiler ise İsrail pazarındaki inşaat sektörüne hayati bir katkı sağlıyor. Bununla birlikte, İbranice web sitesine göre, güvenlik olayları, askeri tırmanış ve siyasi bir çözümün olmaması, işe giderken güvenlik koşullarından etkilenmeyen Hindistan'dan gelen işçilere güvenmeyi İsrail ekonomisi için çekici ve son derece önemli bir faktör haline getiriyor.

Worker's Voice web sitesine (Kav LaOved) dayanarak , İsrail'deki Filistinli işçilerin sayısı, özellikle İsrail'deki en büyük Filistinli işçi işvereni olan inşaat sektöründe, son yıllarda istikrarlı bir şekilde arttı. 2020 ortası itibariyle İsrail'de 80.000'den fazla sürekli işçi ve inşaat sektöründe yaklaşık 60.000 kişi istihdam edildi.

Kaynak: TEVHİDHABER