Siyonist İşgalciler, Polise Gerçek Mermi Kullanma Yetkisi Vermeye Hazırlanıyor

Siyonist İşgalciler, Polise Gerçek Mermi Kullanma Yetkisi Vermeye Hazırlanıyor

Yeni tedbir, 2021'deki isyanlara benzer olaylarda polis memurlarının Filistinli protestoculara karşı gerçek mermi kullanmasına izin vermeyi amaçlıyor


Ülkenin ulusal güvenlik bakanı, İsrailli yetkililerin Filistin vatandaşlarının düzenlediği kitlesel protestoları dağıtmak için polisin gerçek ateş kullanmasına izin vermeye çalıştığını söyledi.

İsrailli yayın kuruluşu Kan 11'in salı günü yayınladığı bir rapor, polis ve ulusal güvenlik bakanlığının "acil durum" zamanlarında bazı senaryolarda angajman kurallarını gevşetmek için çalıştığını ortaya koydu.

İsrail ulusal güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir çarşamba günü harekete desteğini dile getirdi.

Aşırı sağcı bakan Kan 11'e, "Polis ve askerlerimizin hayatlarını tehlikeye atmadan görevlerini yerine getirebilmeleri için talimatların değiştirilmesi çok önemli" dedi.

Bağımsız bir insan hakları kuruluşu ve hukuk merkezi olan Adalah bu hamleyi kınadı.

Hayfa merkezli grubun genel direktörü Hassan Jabreen şunları söyledi: "Polis memurları, yakın tehdit durumlarında gerçek mermi kullanımına izin veren mevcut polis yönetmeliklerini zaten sistematik olarak ihlal ediyor ve bu durum cezasız kalıyor."

Jabreen, bu yeni önlemin "açıkça herhangi bir tehlike oluşturmadıkları halde Filistinlilerin öldürülmesini meşrulaştırmak için tasarlandığını" sözlerine ekledi.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı