Siyonist  İşgal Ordusunda Büyük Kriz !  İşgal Ordusu Sözcüsü İtiraf Etti

Siyonist İşgal Ordusunda Büyük Kriz ! İşgal Ordusu Sözcüsü İtiraf Etti

İşgal ordusunun bir sözcüsü itiraf ediyor: Hizmeti reddetme tehditleri uygulanırsa ordu büyük ölçüde zedelenecek

İsrail'deki yetkililer, hem İsrail'de hem de ABD'de gördüğü yaygın muhalefete rağmen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yasama konusunda ısrar ettiği yargı değişiklikleri nedeniyle İsrail işgal ordusuna ve etkinliğine verilen zararın yanı sıra bir iç savaştan kaynaklanacağı konusunda sürekli uyarılarda bulunuyor .

Bu uyarılardan sonuncusu, İsrail işgal ordusu sözcüsünün "İsrail'in İsrail Hava Kuvvetlerinin etkinliğine zarar vermesine günler kaldı" iddiası ve "hizmeti reddetme tehditlerinin hayata geçirilmesi durumunda İsrail ordusunun etkinliğinin büyük ölçüde etkileneceğine" inanılmış durumda

"Özellikle ordunun savaş hazırlığının önemli bir parçası olan ordunun en iyi mensupları askere gitmeyeceklerini açıkladıkları için bizi meşgul eden çok rahatsız edici bir kulvar var" diyen askeri yetkili , "Söylediklerini uygularlarsa İsrail ordusunun etkinliğinin zamanla zedeleneceğini ve meselenin büyük zararlara varabileceğini" sözlerine ekledi.

İsrail medyasına göre, İsrail seçkin birliklerinin gazileri, "Ordudaki durum tarif edilenden daha kötü ve hizmet etmeyi reddetme dalgası yedekten kalıcı orduya kadar uzanıyor" dedi.

İsrail basını, Tümgeneral Nof Erez'in ordunun başına gelebilecek hasarın çoktan meydana geldiğini ve yargı değişikliklerinin oylanmasından sonra tamir edilemeyeceğini söylediğini aktardı.

Dün Cumartesi günü, işgal ordusundaki 40 birlikten 10 bin yedek asker, aralarında Hava Kuvvetleri Komutanlığından 161 üst düzey subayın da bulunduğu yedek kuvvetten ayrıldığını açıklarken, İsrail "Kanal 13" Hava Kuvvetlerinde görev yapmayı reddedenlerin sayısının artacağını bildirdi.

Channel 13'te askeri işler analisti olan Alon Ben-David, İsrail Hava Kuvvetleri'ndeki 500 pilotun %70'i tehdidini yerine getirirse Hava Kuvvetleri'nin savaştaki etkinliğine büyük zarar vereceklerini söyledi.

Aynı şekilde İsrail medyasına göre İstihbarat Birimi mezunu 1.855 kişi yedek kuvvetlerde gönüllü çalışmayı bırakmak üzere olduklarını açıkladı.

Ve işgal hükümetinin bakanı Dodi Amsalem, yedek kuvvetten ayrılmanın "İsrail ordusunda askeri bir isyan ve darbe" olduğunu söylerken, yedek general Tümgeneral Jacob Amidror, "yedek kuvvetlere gelmeyen herkes tüm yedek listelerden çıkarılmalıdır" dedi.

Askeri işgal kurumu içinde hizmete uyumu sona erdirme hareketinin İsrail'in güvenlik ve caydırıcılık kaybına ilişkin endişesini artırdığını belirtmekte fayda var.

İsrail medyası, İsrail işgal ordusu Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin dün Cumartesi günü "48 saat içinde ordunun etkinliğine zarar vermeye başlayacağı " uyarısını aktarırken, işgal "ordu" sözcüsü medyada dolaşanların yanlış olduğunu iddia ederek "ordu yalnızca siyasi düzeyde yetki arıyor" dedi.

İsrail "Kanal 12" ayrıca İsrail Hava Kuvvetleri eski komutanı Tümgeneral Eitan Ben Eliyahu'nun "Bu akşam Hava Kuvvetlerinde durum felaket" sözlerini aktardı.

Buna karşılık, eski İsrail Hava Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Nimrod Sheffer, "mevcut durumda Hizbullah'a karşı savaş açmanın mümkün olmadığı" uyarısında bulundu.

Aynı şekilde, İsrail işgal ordusunda bir yedek olan Tümgeneral Amos Gilad, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "İsrail'i felakete sürüklediği" konusunda uyardı.

Aynı bağlamda onlarca emekli büyükelçi, Netanyahu'ya yargı yasasını derhal durdurması çağrısında bulunarak, "İsrail'in dünyadaki duruşundan endişe duyduklarını" dile getirdi.

Washington Post'un güvenlik analisti Max Boot, Netanyahu'yu bir görüş yazısında "İsrail için en büyük tehdit" olarak nitelendirdi. "Netanyahu mantığı dinlemiyor ve İsrailliler, başbakanın kuruntulu ve yıkıcı politikalarının bedelini muhtemelen ağır ödeyecekler" dedi.

Kanal 12, hükümet koalisyonundaki üst düzey liderlerin "yargı mevzuatı konusunda anlaşmaya hazır" olduğunu bildirdi ve "Kanal 13", "yargı yasası konusunda bir anlaşmaya varmak için yoğun çaba sarf edildiğini" bildirdi.

Öte yandan, İsrail Finans'ın baş ekonomisti daha önce "geniş bir mutabakat olmadan rejim değişikliğinin çok ciddi ekonomik zararlara yol açabileceği" uyarısında bulunmuştu.

Ekonomi sektörünün liderlerinin, yargı yasasını protesto amacıyla grev konusunu görüşmek üzere bu akşam bir araya gelmesi planlanıyor.

Bu, işgal altındaki Filistin topraklarında gösteriler devam ederken geliyor. 29. haftaya giren gösterilere dün yarım milyonu aşkın yerleşimcinin katıldığı gösterilerde , bugün başlayan ve yarın Pazartesi gününe kadar devam edecek olan ve "makul argüman" tasarısının oylamaya hazırlığının görüşüldüğü toplantıyla birlikte yerleşimciler Knesset önünde toplandı.

İsrail kanalı "Kan", "makullük argümanının" İsrail hukukunun yürütme erkinin izlenmesi için benimsediği bir argüman olduğunu, yürütme erkinin yaptığı işlerin aşırı derecede mantıksız olduğu durumlarda Yüksek Adalet Divanı'nın müdahale etmesine izin veren bir argüman olduğunu ve bu nedenle kanunları ve idari kararları "mantıksız" olduğu bahanesiyle iptal etme hakkına sahip olduğunu belirtti.

"Bu argüman, son yirmi yılda üst düzey yetkililerin kişisel ve siyasi mülahazalarla atanmasıyla ilgili her şeyde ve bakanlıkların politikalarında çokça kullanıldı" dedi.

"Söz konusu mevcut yasa, mahkemenin bu gücü kullanma yetkisinin azaltılmasını (makullük argümanı) ve böylece profesyonel olmayan mülahazalar nedeniyle hükümet koalisyonunun politikalarını uygulamada elini serbest bırakmasını şart koşuyor" diye açıkladı.

Yargıtay'ın eski Başkanı Aharon Barak da yargı yasasıyla ilgili olarak "Üzücü bir gün ama daha üzücü günler de olacak... Daha yeni başladık" dedi.

Kaynak: TEVHİDHABER