Siyonist İşgal Medyasından Şok İtiraflar

Siyonist İşgal Medyasından Şok İtiraflar

Yedioth Ahronoth: Savaş içine düştüğümüz bir çukur... ve kuzeyde bir savaşa hazır değiliz

işgalci "Yedioth Ahronoth" gazetesi, "İsrail"in ufuksuzca yürüttüğü savaş sonucunda bir çukura düştüğünü kabul ediyor ve başlattığı saldırganlığın hedeflerine ulaşamaması nedeniyle işlerin nereye doğru gittiğini soruyor. Aynı zamanda "İsrail"in Hizbullah'la savaşa hazır olmadığı da itiraf ediyor.

Gazete, "İsrail en altta duruyor ve düşmanı nasıl ortadan kaldıracağını tartışırken, mahkumların nasıl kurtarılacağı ve savaşın nasıl sona erdirileceği belli değil" yorumunu yapıyor .

Gazete, bu yazısında İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı ve 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırı konusunda ilan ettiği hedeflere ulaşamamasını eleştirdi . Ayrıca İsrail'in Hizbullah'la savaşa hazırlık konusundaki eksikliğinden de söz ederek . Durumu "çukura düşmek" olarak nitelendirdi.

Gazete, "İsrail en altta durup düşmanı nasıl ortadan kaldıracağını tartışırken, esirleri nasıl geri verip savaşı nasıl sonlandıracağımız belli değil" dedi.

"İsrailliler çözüm arıyor ama hükümetlerinin hikayesi farklı" diyen gazete, "Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ulaşılamayacak hedefleri açıklayarak İsrail'i sonsuz bir savaşa mahkum ettiğine" dikkat çekti.

TERCÜME TEVHİDHABER