Siyonist Güvenlik Uzmanlarından Kritik Uyarı

Siyonist Güvenlik Uzmanlarından Kritik Uyarı

"Bloomberg": "İsrail"in generalleri şiddet olayları için uyarılarda bulundu

ABD Bloomberg Ajansı'nın bugün Salı günü bildirdiğine göre, çok sayıda İsrailli güvenlik uzmanı, yargı değişikliği planının doğrudan bir sonucu olduğu düşünüldüğünde, şiddetin tırmanmasından Başbakan Binyamin Netanyahu'yu sorumlu tutuyor.

Ajans, "İsrail'deki Fısıh tatili haftası roketler, insansız hava araçları, silahlı çatışmalar ve araba ile çarpma eylemleri ile doluydu ve bu da derinden bölünmüş bir topluluğun bir konuda hemfikir olmasına yol açtı: İsrail'in düşmanları kan kokuyor." yorumunu yaptı

"Geçmişte Netanyahu altında görev yapmış olanlar da dahil olmak üzere çok sayıda güvenlik uzmanı, şiddetin tırmanmasından onun sorumlu olduğunu söylüyor" dedi.

İsrail Hava Kuvvetleri'ne dört yıl boyunca başkanlık eden General Eliezer Shakdi, İsrail "toplumunun" parçalanmasını "bizim için herhangi bir dış tehditten daha tehlikeli" olarak nitelendirdi ve yargı değişikliğinin durdurulması çağrısında bulundu. Yedioth Ahronoth'a "Asla, en kötü durumlarda bile, varlığımızın şimdi olduğu gibi tehdit altında olduğunu hissetmedim," dedi.

Teşkilattan alınan bilgiye göre, aralarında pilotların, istihbarat ve muharebe birimlerinin üyelerinin de bulunduğu yedek askerler, planın "İsrail demokrasisini" baltalayacağını, yargıya zarar vereceğini ve onları uluslararası savaş suçu suçlamalarına maruz bırakacağını söylüyor.

Eski saha komutanı ve askeri istihbarat başkanı emekli Tümgeneral Tamir Hayman'ın "Bloomberg" aktardığına göre, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın görevden alınmasının ardından Netanyahu'ya olan güvenini kaybetti".

İsrail İstihbaratı: Bu yıl savaş riski arttı
Bu bağlamda İsrail gazetesi "Haaretz" , işgalin bu yıl gerçek bir savaşla karşı karşıya kalma olasılığının son aylarda önemli ölçüde arttığını bildirdi .

Gazete, "Bu, Genelkurmay İstihbarat Birimi'nin bir özetidir ve İsrail ordusu yetkililerinin yanı sıra siyasi düzeydeki karar vericiler tarafından da bilinmektedir." dedi

Aman'ın (Askeri İstihbarat Birimi) yüksek bir savaş olasılığından bahsetmediğini ve hala İran, Hizbullah ve Hamas'ın doğrudan ve kapsamlı bir çatışmayla ilgilenmediğine inandığını açıkladı. risk almaya ve daha cesur saldırı operasyonlarıyla kumar oynamaya hazır olduklarını, ayrıca İsrail'in stratejik manevra marjını azaltan kötüleşen iç krizin ardından zayıfladığına inandıklarını kaydetti.

Haaretz'e göre, bu arka plana karşı, askeri istihbarat, çeşitli arenalarda önceden bir niyet olmaksızın bile bir dizi çatışmanın geniş, çok arenalı bir savaşa dönüşme olasılığının güçlendiğini tahmin ediyor.

"Bu, istihbarat adamlarının birkaç aydır bahsettiği fırtınanın aynısı. Netanyahu hükümetinin rejime karşı darbeyi yürürlüğe koyma girişimi konusundaki anlaşmazlığın yansımalarıyla aynı zamana denk geliyor."

Aynı şekilde gazete, "ABD'nin yaklaşımındaki değişimin son yıllarda belirginleştiğine" dikkat çekerek, "Washington'ın ilgisinin burada olup bitenlerden daha önemli alanlara kaydığını, bunların başında da ABD ile nüfuz rekabetinin geldiğini" vurguladı. Çin ve Ukrayna'daki savaşın ışığında Rusya ile yüzleşme arzusu artık abd için birinci planda

"Güvenlik ve askeri teşkilatta Tahran'ın İsrail'e yaklaşımında kademeli bir değişiklik teşhis ettiklerini" açıkladı ve "İran'ın İsrail ile doğrudan stratejik düşmanlığa yöneldiğini ve onu vurma arzusunun İsrail'de çok daha önemli bir pozisyon işgal ettiğini" belirtti.

Dün, işgal hükümetinin Başbakanı Binyamin Netanyahu, "geniş bir savaş istemediğini" ancak "bizden bunu yapmamız istenirse, düşmanlarımız tüm güçleriyle güvenlik ve askeri kurumların karşısına çıkar" dedi . "

İsrail medyası geçen Cumartesi, İsrail işgalinin şu anda İran ve bölgedeki müttefiklerini içeren çok cepheli bir savaş için mükemmel bir fırtınayla karşı karşıya olduğunu bildirdi ve "bölgede yakın zamanda değişmesi muhtemel tek rejim" İsrail olduğunu vurguladı.

Birkaç gün önce İsrail medyası , İstihbarat Birimi'ndeki Araştırma Tugayı "Aman"ın siyasi güvenlik liderliğine ve "İsrail" ordusunun liderliğine "İsrail'in düşmanlarına karşı caydırıcılığının aşındığını" belirten istisnai bir uyarıda bulunduğunu bildirdi. ."