Siyonist Gazete: İsrail Dijital Reklamlar Aracılığıyla Casusluk Faaliyeti Yürütüyor!

Siyonist Gazete: İsrail Dijital Reklamlar Aracılığıyla Casusluk Faaliyeti Yürütüyor!

Haaretz: İsrail dijital reklamcılık aracılığıyla insanları fişliyor

Siyonist İsrail gazetesi "Haaretz", İsrailli şirketlerin dijital reklamları bir casus silahı olarak kullandığını ortaya çıkardı.

Gazete, uzun bir araştırmada, Corona döneminde "Rezon", "Resent" ve diğer şirketlerin, dijital reklamları teknolojik savaşta bir savaş aracına dönüştüren casus teknolojilerini araç olarak kullanarak geliştirmeyi başardıklarını bildirdi. Kullanıcılar hakkında veri topluyor

Reklamların artık İnternet kullanıcıları, özellikle de akıllı telefonlar hakkında çok şey bildiğini, reklamların artık örneğin kullanıcıların konumunu ve hatta bulundukları sokağı izleyebildiğini ve durum böyle olmasa bile kullanıcıların ne düşündüğünü gösterebildiğini belirtiyor dedi.

Gazete, İsrailli şirketlerin yaptıklarını "ticari kuruluşlar tarafından toplanan bilgilerin istihbarat amacıyla kullanıldığı (kapitalizmin peşinde koşmak) şeyin açık bir örneği" olarak nitelendirdi.

İbrani gazetesinin araştırması, "reklam teknolojisi aracılığıyla, belirli bir zamanda belirli bir havaalanından geçen tüm insanları izlemenin mümkün olduğunu" açıkladı.

KAYNAK: TEVHİDHABER