Siyonist Gazete:   İsrail Bir Müslüman Ülke ile  Daha  Normaleşmek İstiyor

Siyonist Gazete: İsrail Bir Müslüman Ülke ile Daha Normaleşmek İstiyor

Aharonot, Tel Aviv'in 2 İslam ülkesine yakınlaşma çabalarını açıkladı

Bir siyonist gazetesi, Siyonist rejimin iki İslam ülkesi olan Türkmenistan ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile ilişkilerini güçlendirmeye çalıştığını yazdı.

Yediot Aharonot gazetesi, Filistin "Maa" haber ajansına dayandırdığı göre, Siyonist rejimin iki İslam ülkesi olan Türkmenistan ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile ilişkilerini güçlendirmeye çalıştığını iddia etti Siyonist Bakan Cohen bu hafta Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a bir ziyaret edecek

Cohen'in olası Türkmenistan ziyareti aslında Siyonist rejimin bakanlarından birinin son 30 yılda bu ülkeye yaptığı ilk ziyaret

En son 1995 yılında Siyonist rejim döneminde Sağlık Bakanı olan Ephraim Saniyeh bu ülkeyi ziyaret etmişti. Bundan bir yıl önce de bu rejimin o zamanki dışişleri bakanı Şimon Peres, Türkmenistan'a bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Ayrıca Aharonot'a göre Cohen, Azerbaycan'ı ziyaret etmeyi planlıyor.

İbranice yayın yapan bu gazetenin haberine göre Cohen, bir iş heyetinin başında Azerbaycan'a gidecek ve bu gezi, stratejik ortaklık düzeyine ulaşan iki taraf arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için atılan son adım.

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı geçen ay işgal altındaki topraklara yaptığı ziyarette ülkesinin büyükelçiliğini açtı.

Siyonist rejimin başı Isaac Herzog'un önümüzdeki ay Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmi davetlisi olarak bu ülkeyi ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: TEVHİD HABER