Siyonist Gazete : Casusluk Cihazı Alımında  Birinciler

Siyonist Gazete : Casusluk Cihazı Alımında Birinciler

İsrail gazetesinin yayımladığı rapora göre Bahreyn'in işgal rejiminden casusluk faaliyetleri için cihaz satın aldığı ortaya çıktı.

İsrail Haretz gazetesinin Cuma günkü yayınına göre, İsrail tarafından satılan ve ülkelerin vatandaşlarını dinlemeye ve casusluk yapmaya yarayan cihazları satın alan onlarca hükûmet arasında listenin ilk sırasında Bahreyn hükûmeti yer aldı.

Haretz gazetesinin haftalık ekinde yayınlanan listede, Bahreyn listenin ilk sırasında görüldü. 15 ülkeden 100’den fazla kaynağa dayanan gazetenin araştırmasına göre, İsrail işgal devleti, vatandaşlar üzerinde casusluk yapma cihazları ve ekipmanları konusunda dünyanın en büyük ihracatçısı haline geldi.

Bu cihazların ihracatı, Arap ülkelerini izleme ve casusluk yapmayla ilgilenen, Askeri İstihbarat Bölümü'nün seçkin birimi olan ve “8200 Birimi” olarak bilinen bölüm mezunu İsrailli uzmanların yardımıyla yapılıyor.

Rapora göre, bu ülkelerdeki otoriter ve diktatör yöneticiler, İsrail’in yardımı ve ekipmanları sayesinde hükûmete muhalif olanları gözleyebilir, e-posta ve mektuplarını okyabilir. Hatta telefonlarına ve çeşitli uygulamalarına nüfuz ederek muhaliflerin ve aktivistlerin konuşmalarını kaydedebilir.

Raporda, İsrailli uzmanlar bu devletlere İnsan Hakları aktivistlerini takip etmede, muhalifler hakkında dosyalar oluşturup bilgi depolamada, bunlar hakkında “küfür ve dinden dönme” suçlaması bağlamında uydurma dosyalar hazırlama noktasında yardımcı olduğu ifade edildi.